Grekoromen Güreşçiler Roma yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Grekoromen Güreşçiler Roma yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 07:52

Grekoromen Güreş Milli Takımı, İtalya’nın başkenti Roma’da, 9-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları Baraj Turnuvası’na 4 sporcuyla katılacak.

Haberin Devamı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, 2007 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda sadece 84 kiloda Nazmi Avluca ile barajı aşan, nisan ayında Finlandiya’nın Tampere kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası’nda da 120 kiloda Atilla Güzel ve 74 kiloda Şeref Tüfenk ile olimpiyat vizesi alan Türk Milli Takımı, Roma’daki turnuvada 55, 60, 66 ve 96 kiloda olimpiyat vizesi arayacak.

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak’ın başkanlığında, 7 Mayıs Çarşamba günü Roma’ya gidecek olan Grekoromen Güreş Milli Takımı kafilesinde, teknik direktör Salih Bora, antrenörler Seçkin Saruhan, Hakkı Başar ve Şaban Donat’ın yanısıra, sporcular Bayram Özdemir (55 kilo), Soner Sucu (60 kilo), Şeref Eroğlu (66 kilo) ve Mehmet Özal (96 kilo) yer alıyor.

Grekoromen Güreş Milli Takımı’nın Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi kaptanı Şeref Eroğlu, Roma’daki turnuvada 4 sıklette de olimpiyat vizesini almak için mücadele edeceklerini belirterek, ”Pekin Olimpiyatları’na tam kadroyla gitmeyi ve orada da büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz” dedi. Grekoromen stilde, ikinci ve son olimpiyat baraj turnuvası, 23-25 Mayıs tarihlerinde Sırbistan’ın Novisad kentinde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!