Gözyaşlarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşlarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2012 18:23

Berlin'de 22 yaşındayken cinayete kurban giden Burak Bektaş, dün (cuma) Şehitlik Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Şehitlik caminin arkasındaki mezarlığına defnedildi.

Haberin Devamı

BERLİN'de paskalya tatili öncesinde öldürülen Burak Bektaş, dün toprağa verildi. Berlin Şehitlik Camii'nde kılınan cenaze namazında akan gözyaşları yürekleri dağladı. Oğullarını 22 yaşındayken silahlı saldırıda kurban veren baba Ahmet Bektaş ve anne Melek Bektaş, oğullarının cenaze töreninde ayakta zorlukla durabildi. Burak'ın çok sayıdaki arkadaşı da son yolculuğunda onu yalnız bırakmadı.

Burak Bektaş, paskalya tatiline bir gün kala gece saat 1.15 civarında 4 arkadaşıyla birlikte evinin karşısındaki otobüs durağında silahlı saldırıya uğramıştı. Yaklaşık 1.80 metre boyundaki kapşonlu bir katilin açtığı ateşle yaşamını yitiren Burak Bektaş, Şehitlik camii mezarlığında defnedildi.

Devlet yalnız bırakmadı
Burak'ın cenazesine üst düzeyde katılım da gerçekleşti. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ve Başbakanlık Yurt Dışı ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Genel Müdür Yardımcısı Gürsel Dönmez de Burak Bektaş'ın cenaze namazında saf tuttu. Cenaze namazını Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ali Dere, Berlin Din Hizmetleri Berlin Ataşesi Hasan Hayri Yaşar ve Şehitlik Cami imamı Mehmet Tekin kıldırdı.

Prof. Dr.Ali Dere, cenaze namazı öncesinde cemaate hitaben yaptığı konuşmasında “Bu üzücü olay karşısında, merhum genç kardeşimizin acısı büyük ailesi ve yakınlarının güzel sabır ve tevekkül örneği sergilemesi gerekirken, hepimizin, özellikle yetkililerin, huzurlu ve güvenli bir toplum temini için daha büyük bir görev ve sorumluluk bilinci ile hareket etmesi, yaşananları zihin ve vicdanlarında çözmeleri gerekiyor”dedi.

Öte yandan Berlin Eyaleti İçişleri Senatörü Frank Henkel de önceki gün aileyi evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Polis 15 bin Euro ödül koydu
Polisin tüm aramalarına rağmen katilden hala en ufak bir ipucu bulunamadı. Cinayetten sonra gözaltına alınan bir kişi daha sona serbest bırakılmıştı. Cinayetin arkasındaki sır perdesi hala çözülemezken, polis Burak'ın katilinin bulunmasına yardımcı olana 15 bin Euro ödül vereceğini açıkladı. Cinayetten bir gün önce kapşonlu bir kişinin aynı mahallede bir genci gündüz vakti silahla tehdit ettiği de iddialar arasında yer alıyor.

Anma düzenlendi
Öte yandan Burak Bektaş için önceki gün cinayete kurban gittiği otobüs durağında bir anma düzenlendi. Burak'ın anne ve babası ile kardeşlerinin de katıldığı anma töreninde arkadaşları, Burak'ın hayatını kaybettiği yere çiçekler bıraktı. Anma törenine katılan Burak'ın bir çok arkadaşı, onun severek kullandığı kırmızı kep takarak törene geldi. Anma törenini, Burak'ın arkadaşları organize etti. İnternet üzerinden duyurulan anma törenine yaklaşık 150 kişi katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!