Gözlerim gözlerine kilitlendi

Güncelleme Tarihi:

Gözlerim gözlerine kilitlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 09:17

NORVEÇ’te 77 kişinin katili Anders Behring Breivik’in önceki günkü duruşmasında, Utoya Adası’nda öldürdüğü gençlerin arasında bulunan Türk kızı Gizem Doğan’ın fotoğrafı da gösterildi.

Haberin Devamı

Duruşmayı izleyen Gizem’in babası Abdülkadir Doğan, kızının fotoğraflarını görünce duygulandı. Ağlamamak için kendisini zor tutan Abdulkadir Doğan, kızının katili Breivik’in gözlerine bakarken, “Gözlerim onun gözlerine kilitlendi. İki kez göz göze geldik. Ona bir şey söylemek istedim ama olmadı. Kızımın katili ile aynı odada bulunmak çok zordu. Ona nefretle baktım. O bir barbar. Hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum” dedi.

Cinayeti anlattı
Breivik ise Gizem ile bir arkadaşını nasıl öldürdüğünü, “Utoya Adası’nda rast gele sağa sola gittim. Okul binası ile ana binaya doğru giderken Gizem Doğan ve Johannes Buö’ye rastladım, ateş ettim ve öldürdüm” sözleriyle anlattı. Duruşmada ayrıca Anne Gülderen Doğan’ın kızının öldürülmesinden önceki telefon konuşmasında Oslo’daki patlama ile ilgili olarak söylediği, “Anne inşallah yapan bir yabancı değildir” sözleri ile “kızımın son dakikaları hakkında her şeyi bilmek istiyorum” sözleri okundu.

Ölenlerden birinin kardeşi Breivik’e ayakkabı fırlattı
Anders Behring Breivik’in duruşmasında, ölenlerden birinin erkek kardeşi Breivik’e ayakkabı fırlattı. Salondaki AFP muhabirine göre, ayakkabıyı fırlatan kişi ayrıca Breivik’e "Sen bir katilsin, cehenneme git" şeklinde bağırdı, bu olay üzerine salondakiler de "bravo" diyerek alkışladı.

Ayakkabı Breivik’in avukatına isabet etti. Avukat, "Neyseki sadece bir ayakkabıydı" dedi. Güvenlik görevlileri olaya müdahale ederek bu kişiyi dışarı çıkarttı. Bu gelişme üzerine kısa bir süre ara verilen oturuma birkaç dakika sonra yeniden devam edildi. Breivik, "Biri bana bir şey fırlatmak isterse, girerken veya çıkarken bana fırlatsın, avukatımın üzerine değil" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!