Google tartışması meclise taşındı

Güncelleme Tarihi:

Google tartışması meclise taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 09:56

ALMANYA'da internet motoru Google üzerinden sokakları ve evleri üç boyutlu olarak göstermeye imkan sağlayan “streetview” uygulamasıyla ilgili tartışma devam ediyor.

Haberin Devamı

Federal Hükümet dün yaptığı toplantıda, Google'in Almanya sokaklarından çektiği görüntüleri yayınlaması ile ilgili konuyu ele aldı. Bazı eyaletlerin, Google'in planladığı uygulamanın yasaklanmasıyla ilgili olarak özel bir yasa hazırlanması yönündeki öneriye Federal Hükümetin sıcak bakmadığı belirtildi.

Bakan yasaya karşı
Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, sadece Google için özel bir yasaya kesinlikle karşı olduğunu kaydederken bunun yerine internette coğrafi birimlerin yayınlamasıyla ilgili bir düzenleme yapılabileceğini söyledi. Eyaletler Meclisi ise internet devi Google'dan “streetview” uygulamasında insanların görüntülerinin ve arabaların plakaların kesinlikle tanınmaz hale getirilmesini talep ediyor. Google ise ilk olarak Almanya'da 20 kentin sokaklarının panaroma görüntülerini kasım ayından itibaren internete koyacağını duyurdu.

Özel yaşama müdahale
Hamburglu bilişim uzmanı Mahmut Kahramaner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Almanya’da arama motoru Google’ın "Street View" yazılımının, özel yaşama müdahale anlamına geleceğini ve daha çok istihbarat servislerinin amaçlarına hizmet edeceğini söyledi. Kahramaner, "Amerika’da bu sistem şu anda uygulanmakta. İngiliz ve diğer Avrupa istihbarat servisleri de destekliyor. Devlet olarak bu sistemi uygulamaya geçiremeyecekleri için Google gibi özel bir şirket aracılığıyla piyasaya girmek istediler. Bu sistem sayesinde kitle ve kişiler çok kolay gözetlenecek" dedi.
Google ise Berlin'de yaptığı açıklamada, tartışmalar nedeniyle, araçların üzerine yerleştirdiği kameralarla sokaklardan görüntü almayı şimdilik durdurduğunu duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!