Gomez ve Ribery B. Münih’i uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Gomez ve Ribery B. Münih’i uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2011 17:48

Almanya 1. Bundesliga’nın 5. haftasında B. Münih sahasında Ribery ve Gomez’in mükemmel oynadığı maçta Freiburg’u 7-0 ile geçerken, Dortmund’lu İlkay ile H. Berlin’li Tunay’ı karşı karşıya getiren karşılaşmayı konuk ekip Berlin 2-1 kazanarak rakibine 18 hafta sonra evindeki ilk mağlubiyetini tattırdı.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Bundesliga’da B. Münih sahasında Freiburg’u 7-0’lık skorla geçerek liderliğini sürdürdü. Ev sahibi ekibin gollerinden biri penaltıdan olmak üzere dördünü sakatlığı sonrası geri dönen Gomez(8 dk, 52 dk, 55 dk, 71 dk penaltı), Ribery(25 dk ve 42 dk) ve Petersen(90 dk) attı. Ayrıca Gomez ve Ribery birbirlerine birerde gol pasını vererek maça damgalarını vurdular. İlk beş haftada kalesinde sadece 1 gol gören rakip filelere ise 16 gol atan B. Münih önümüzdeki hafta başlayacak Şampiyonlar liginde Villareal maçı öncesi taraftarlarını umutlandırdı. Freiburg bu mağlubiyetle 1. Bundesliga tarihindeki en farklı yenilgisini aldı.

DORTMUND 18 MAÇ SONRA EVİNDE KAYBETTİ
Son şampiyon Dortmund ise bu sezon bir türlü istediği performansı ortaya koyamıyor. Bu haftada sahasında ligin yeni ekibi Tunay’lı H. Berlin 2-1 yenilerek sahasında 18 hafta sonra kaybetti. Bu sonuçla konuk ekip deplasmanlardaki yenilmezliğini de sürdürdü. H. Berlin’in gollerini Rafael(50 dk) ve Niemeyer(81 dk) atarken ev sahibi takıma Levandowski’nin 88. dakikada attığı gol yetmedi. Dortmund’ta İlkay vasatı geçemezken, Berlin’de Tunay 58 dakika sahada kalırken, ilk yarıda yakaladığı iki önemli gol pozisyonundan yararlanamadı.

SERDAR GOLLE BULUŞTU
Son iki haftada da sahadan mağlup ayrılan Stuttgart evinde Hannover’i 3-0 ile geçti. Ligin güçlü ekiplerinden Hannover karşısında galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Okazaki, 79. dakikada Kuzmanoviç ve 86. dakikada Serdar Taşçı kaydetti. Serdar yine Stuttgart savunmasında başarılı futbolu ile göz doldururken bu sezonki ilk golünü de attı. Geçen sezon baraj maçıyla ligde kalan Mönchengladbach evinde Kaiserslautern’i 58. dakikada Arango’nun attığı golle 1-0 yenerek beşinci maçında 10’uncu puanını aldı. Konuk ekipte Olcay Şahan 71. dakikada oyuna girdi.

HOFFENHEİM DEPLASMANDA MAİNZ’I DAĞITTI
Geçen sezon evinde rakiplerine karşı büyük üstünlük sağlayan Mainz bu hafta sahasında Hoffenheim’a 4-0 yenilerek üçüncü maçında ikinci mağlubiyetini aldı. Hoffenheim’a galibiyeti getiren golleri 16. dakikada Firmino, biri penaltıdan olmak üzere Babel’dan (45 dk penaltı, 75 dk) ve Noveski’den (85 dk) geldi. Hakemin penaltı kararı tartışmalıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!