Gölge kabinede Türk avukat

Güncelleme Tarihi:

Gölge kabinede Türk avukat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 00:00

ALMANYA’da Berlin eyalet başbakan adayı Friedbert Pflüger gölge kabinesini kamuoyuna açıkladı.

Haberin Devamı




Berlin Seçimleri
Pflüger, 17 Eylül 2006 tarihinde yapılacak seçimlerden partisi Hıristiyan Demokrat Birlik CDU’nun zaferle çıkması durumunda kabinesine Türk avukat Nezih Ülkekul’u alacağını müjdeledi. Dört bayan ve 8 erkekten oluşan göle kabinede CDU üyesi olan Ankara doğumlu 51 yaşındaki üç çocuk babası avukat Nezih Ülkekul da kabinede göçmenlerden sorumlu olacak.

CDU’da yeni başlangıç CDU’nun bu girişimiyle geçmişe nazaran partide bir yenilik hareketi gösterdiğini söyleyen Nezih Ülkekul, “Plüger’in parti içinde bir yeniliğe gittiğini ve bu girişimiyle de başkent Berlin’de yeni bir başlangıç yapmak istediğini gösterdi” dedi.

Uyumdan sorumlu

Plüger’in oluşturduğu gölge kabinede göç sorumlusu görevini üslenecek olan Ülkekul, ağırlıklı olarak göç, uyum ve gençlik politikası ile ilgileneceğini kaydedip, “Plüger’i uzun zamandan beri tanıyor ve politik çalışmalarını takdir ediyorum.

Beni bu göreve layık görmesi Almanya’da yaşayan Türkler adına çok sevindiricidir. Burada yetişen ve yüksek tahsil yapan kişi olarak Türkler’in hissiyatını, dertlerini ve sorunlarını biliyorum. Bunları yaşadığım için daha iyi anlatacağım ve sorunların çözülmesine yardımcı olacağım. Parti içerisindeki diğer üye gruplar ve milletvekilleriyle içeriksel çalışmalar yapıp, topluma faydalı olmaya çalışacağım” dedi.

KİMLER VAR

Berlin’de iktidara geldiklerinde başta eğitim, işsizlik ve güvenlik konularına ağırlık vereceklerini belirten CDU’lu başbakan adayı Pflüger, dördü kadın ve dokuz erkekten oluşan ekibin bir çekirdek özelliği taşıdığını vurguladı. Ekibine güvendiğini ifade eden Pflüger, "Biz güçlü bir ekibiz.

Bugünden itibaren, her şeyi daha iyi yapabileceğimizi herkese ispat edeceğiz. Kentimizin geleceğine ilişkin bazı somut düşüncelerimiz var. Toplumdaki her bireyin durumunun yeniden düzeleceği, işsizliğin önleneceği ve gençlerin eğitim ve meslek eğitimi göreceği bir başkent tasavvur ediyoruz” diye konuştu.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!