Gökhan Durmuş’a öldürücü bıçak darbesi

Güncelleme Tarihi:

Gökhan Durmuş’a öldürücü bıçak darbesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 00:00

İngiltere’nin başkenti Londra’da siyahi iki gençin bıçaklı saldırısına uğrayan ve boynundaki şah damarı kesilen Gökhan Durmuş’un hayati tehlikesinin devam ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

İSTANBULLU Özkan-Serpil Durmuş’un üç çocuğundan biri olan Gökhan’ın hayatını karartan olay, şöyle gelişti; Gökhan, saat 21.30-22.00 sırala

Gökhan Durmuş’a öldürücü bıçak darbesi
rında “En iyi arkadaşım” dediği siyahi bir gençle seyir halindeyken, Hackney’deki Burberry markasının satış deposunun bulunduğu sokakta siyahi iki kişiyle karşılaştı. Aracından inerek iki kişinin yanına giden Durmuş, bilinmeyen bir nedenle çıkan kavga sonucu boynundan bıçak darbesi aldı. Önce bıçaklandığını hissetmeyen Gökhan acıyı hissedince arkadaşıyla 5 dakika mesafedeki Homertton Hastanesi’ne gitti. Bir taraftan da sürekli kan kaybeden Durmuş’a ilk tıbbi müdahale bu hastenede yapıldı.

Haber, acılı aileye yine diğer çocukları tarafından telefonla verildi. Durmuş’un ameliyatı öğleden sonra saat 15.00’e kader sürdü. Ancak, ilerleyen saatte kan takviyesine rağmen Durmuş’un durumu kötüye gidince, doktorlar, beynin hasar gördüğünü ve fonksiyonlarını yitirmesi nedeniyle yaşama ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Bunun üzerine aile, koma halindeki Durmuş’u, Londra’nın en donanımlı hastelerinden Royal London Hospital’e nakil ettirdi. Beyin ölümü gerçekleştiği gerekçesiyle de 2 gün sonra yaşam destek ünitesinin fişinin çekilmesi kararlaştırıldı.

Hürriyet’e konuşan anne Serpil Durmuş, şunları söyledi:
“Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Hastane yönetimi 2 kez yaşam cihazının fişini çekme yönünde karar aldı. Avukatımız aracılığıyla karşı çıktık. Doktorlara güvenimiz var tabii ki, ama biz yine de ikinci bir görüş ve ikinci bir beyin röntgeni çekilmesini istiyoruz. Bu yönde mücaadelemiz sürüyor. Allah’tan ümit kesilmez. Oğlumun tekrar canlanması için sürekli dua ediyorum. Bir ara sağ baş parmağını oynattı, bu nedenle solunum cihazının kapatılmasına izin vermek istemiyoruz.”

2 BİN KİŞİ İMZALADI

Gökhan Durmuş’un yaşam ünitesinin fişinin çekilmemesi için internet ortamında hastaneye yazılan dilekçeyi şimdiye kadar 2 binin üzerinde kişi imzaladı.

Durmuş’u ziyarete gelenler arasında Londra’daki futbol hocaları Önder Açıl, Hayri Kartal, Ender Kalkan ve Koray Palaz da vardı. Bir dönem 16 yaş altı Türk Millî Takımı’nda da oynayan Londra doğumlu Durmuş, fitness hocalığı yapıyordu. Konuyla ilgili bilgi sahibi olanların 020 8358 0300 numaralı telefondan polise ya da isim vermeden 0800 555 111 numaralı telefondan Crimestoppers’a ulaşmaları istendi.

Gökhan Durmuş’a öldürücü bıçak darbesi

Gökhan’ın futbol hocalarından Hayri Kartal, “Disiplinli bir futbolcuydu. Hayata bağlanma mücadelesini kazanmasını diliyorum. Sporcu bir ruha sahip olduğu için de kazanacağına inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!