Göçmenlere kucak açmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Göçmenlere kucak açmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 20:56

Türk Alman Sağlık Vakfı'nın Giessen Üniversitesi işbirliğiyle organize ettiği panelde konuşan Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat'tan sorumlu Devlet Bakanı Eva Kühne-Hörmann "Göçmenlere kucak açmalıyız. Onlara kapımızı açıp, onlara birlikteyiz hissini vererek, bilgilerinden, kültürlerinden faydalanmalıyız" dedi.

Haberin Devamı

Merkezi Giessen'de bulunan Türk Alman Sağlık Vakfı'nın, Giessen Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği "Tıpta yeni araştırmalar, göçmen akademisyenler" konulu panelde konuşan Hessen Eyalati Bilim ve Sanat'tan sorumlu Devlet Bakanı Eva Kühne-Hörmann "Göçmenlere kucak açmalıyız. Onlara kapımızı açıp, onlara birlikteyiz hissini vererek, bilgilerinden, kültürlerinden faydalanmalıyız" dedi. Giessen-Marburg Üniversite Klinikleri'nin Giessen'de yeni inşa edilip hizmete giren Üniversite Kliniği Salonu'undaki panele başta Hindistan kökenli Giessen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Joybrato Mukherjee, Giessen Üniversite Kliniği Başhekimi Prof. Dr. Trinad Chakraborty, Giessen-Marburg Klinikleri Şefi Prof. Dr. Werner Seeger, Giessen Üniversitesi Poli Klinik Şefi Prof. Dr.Dr.h.c.Reinhard Bretzel katıldı.

Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin "Göçmen öğrenciler Almanya'dan başka Fransa, İngiltere, Amerika gibi ülkelere gittiğinde iyi muamele görüyorlar, onlara yardımcı olunuyor. Almanya'da önce vize engeliyle zorluk başlıyor, geldiklerinde de burada onlarla ilgilenmek hemen hemen yok gibi. Bu nedenle çok zorluk çekiyorlar, ve bir çoğu hemen başka ülkeye gidiyor." dedi.

BİZ HİSSİ VERİLMELİ
Hessen Eyaleti Devlet Bakanı Eva Kühne-Hörmann "Almanya'da Üniversitelerimizde araştırmaların diğer ülkelerle yarışamaması açıkca ortada. Biz ülkemize gelen, okumak için gelen göçmenlere daha sıcak davranmıyoruz, onların sorunlarıyla ilgilenmiyoruz. Ayrıca burada doğan ve büyüyen göçmen çocuklarına Alman toplumu dış görünüşünden dolayı nerelisin, hangi ülkeden geliyorsun, hangi dine mensupsun gibi sorularla onları dışlıyoruz. Onlara buralı oldukları hissini vermiyoruz. Oysaki bir İngiltere, bir Fransa ve Amerika daha sıcak davranıyor. O ülkelerde bilimsel çalışmalar ileri düzeyde. Bu çalışmalar ayrıca insanları biraya getirip daha başarılı olmasını sağlıyor" diye konuştu. Bursa ile Hessen'in kardeş olduklarını vurgulayan Bakan Kühne-Hörmann "Bilimsel çalışmalar, bu partnerlikte ön plana getirilirse her iki ülke yanında tüm dünya faydasını görür" dedi.

TIPLA UYUMU YAKALAMAK
Giessen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Thomass Linn'in yönettiği panelde konuşan bilim adamları Almanya gibi çok Üniversitesi olan maddi gücü yüksek olan bir ülkede bilimde ilk sıralara gelinmesi için göçmen öğrencilere zorluk çıkartılmaması gibi onlara verilecek desteklerle daha başarılı araştırmalara imza atılabileceği görüşünde birleştiler. Almanya'nın insan ihtiyacına gerekli olduğu görüşünde birleşen profesörler, tıp biliminin insan sağlığı için önemli olduğunu belirtip "Tıpta yapılacak çalışmalar, her toplumu biraya getirebilir. Uyumlu bir çalışma herkesi mutlu ve başarılı kılar" diye açıklama yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!