Güncelleme Tarihi:
Partisinin göç ve uyum politikası sözcüsü olan Zacharias ve partinin sağlık politikası sözcüsü olan Sonnenholzner, ilk olarak ziyaret ettikleri merkezde çalışan Dr. Elif Duygu Cındık'tan hastaları hakkında bilgi aldı.
DEPRESYON GEÇ FARKEDİLİYOR
Cındık, hastalarının büyük çoğunluğunu oluşturan Türklerin, yaklaşık 50 yıldan beri Almanya'da yaşamasına rağmen Türkiye'yi özlediğini ve kendi dilini konuşamamanın eksikliğini yaşadığını belirterek, "Tek kültüre odaklı Almanya'da göçmen kökenlilerin sağlık sorunlarının çözülmesi de Alman toplumunun sorumluluğundadır" dedi. Türk işçilerde zaman içinde sağlık problemlerinin ortaya çıktığını, ancak bu insanların, kendilerine yasaların tanıdığı imkanları bilmemesi ya da işini kaybetme endişesi ile tedavi olmadığını ifade eden Cındık, Almanya'da her 3 kişiden birinin yakalandığı depresyon hastalığına yakalanan insanların bunu çok geç fark ettiğini ve kendisine geç tedaviye geldiğini kaydetti.
MİLLETVEKİLLERİ MESCİDİ GEZDİ
Alman milletvekilleri daha sonra da, Schwabing Kliniğini ziyaret etti. Göçmenlere yönelik projeleri ile tanınan klinikte milletvekillerine müdür Manfred Kircher, Müslüman hastalar sorumlusu Ahmet İncel ve kültürler arası bakım sorumlusu Elisabeth Wesselman çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Klinikteki mescidi de gezen milletvekilleri, kültürlerarası açılımın bir parçası olarak gördükleri mescitlerin diğer kliniklerde de açılması gerektiğini belirtti. Zacharias, "Birinci göçmen nesil, artık eskisi kadar çok memleketine dönmüyor ve özellike sağlık sorunları nedeni ile Almanya'da kalmayı tercih ediyor" dedi