Göçmenler Alman toplumunun parçası

Güncelleme Tarihi:

Göçmenler Alman toplumunun parçası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 13:27

ALMANYA’nın Rheinland- Pfalz Eyaleti’nde 2010 yılında kurulan Pfalz Türk-Alman İşverenler Derneği, Ludwigshafen’de Uyumdan Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer’in de katıldığı bir toplantı düzenledi.

Haberin Devamı

Hiçbir kimsenin kendi ırkı, dini, dili, görünüşü ve isminden dolayı ayrımcılığa uğramaması gerektiğini belirten Böhmer, “Göçmenler bu toplumun bir gerçeği ve parçası. Herkes gibi onlar da bu toplumda hak ettiği noktalara gelmesi gerekiyor. Göçmenlerin toplumun her alanında olduğu gibi kamu kurum ve kuruluşlarda da çalışması çok tabiidir” dedi.

Ortak projeler var
Toplantıya katılan Ludwigshafen Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Peter Mudra, Türk gençlerinin eğitimi konusunda Türk işverenlerle ortak proje çalışmaları bulunduğunu anlattı. Sağlık Sigortası Rheinland-Pfalz Genel Müdürü Reinhard Tenzer ise İşverenler Derneği ile sağlık seminerleri vereceklerini ve bundan sonra toplumun sağlığı konusunda ortak projelerin devam edeceğini söyledi.

Türkiye’den İzmir Elektrikçiler Odası, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi, Çelik-İş Sendikası Ankara Şubesi ve Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin de iştirak ettiği toplantıya 120 dernek üyesi işadamı ve işkadını katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!