Göçmen tartışması; Bu noktaya nasıl geldik

Güncelleme Tarihi:

Göçmen tartışması; Bu noktaya nasıl geldik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 11:11

Almanya’nın Duisburg Belediye Sarayı’nda göçmen tartışma programı düzenlendi. Hem Almanya toplumunda hem de göçmen, Türk ve Müslümanlar arasında artan huzursuzluğa dikkat çekilen programda Almanya’da ‘Biz’ ruhuna nasıl ulaşılabileceği tartışıldı.

Haberin Devamı

HIRISTİYAN Demokrat Birlik (CDU) Partisi Duisburg teşkilatının düzenlediği tartışma programına eski Federal Meclis Başkanı Prof. Dr. Rita Süssmuth, CDU’lu Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda göçmen katıldı. Tartışma programında son yıllarda çoğunlukçu toplum ve özellikle Türk ve Müslüman kökenli insanlar arasında hissedilir huzursuzluğa dikkat çekilerek “Bu noktaya nasıl gelindi? Kim nerede hangi hatayı yaptı? Bu ortamdan nasıl çıkabiliriz?” sorularına yanıtlar arandı.

Göçmen tartışması; Bu noktaya nasıl geldik

İKİ TARAF DA HATALAR YAPTI
Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Süssmuth, mülteci krizine dikkat çekerek sorunların birlikte aşılabileceğini söyledi. Belediye Meclis üyelerinden Gürsel Doğan ise Türk ve Müslüman kökenli insanların yaşadığı sıkıntılara değinip, karşılıklı ilişkilerin son yıllarda olumsuz yönde geliştiğini söyledi. Ön yargılardan arınıldığı zaman ‘Biz’ ruhuna ulaşılabileceğini belirten Doğan ”Ben şahsen son yıllarda iki tarafın da hatalar yaptığına inanıyorum. Karşılıklı konuşarak ön yargılar giderilebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Göçmen tartışması; Bu noktaya nasıl geldik

BAKMADAN GEÇME!