Göçmen kadınlara kurs desteği

Güncelleme Tarihi:

Göçmen kadınlara kurs desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2010 16:04

ALMANYA'da merkezi Giessen'de bulunan Türk-Alman Sağlık Vakfı, göçmen kadınlara "Birlikte konuşup, birlikte yapalım" projesi adıyla Hessen Eyaleti genelindeki göçmen derneklerde sunduğu Almanca, uyum ve bilgisayar kurslarının bir yenisi Giessen DİTİB Camii'nde başlatıldı. Giessen DİTİB Cammi'indeki ücretsiz olarak verilen kurslara 25 Türk kadını da ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Hessen Eyaleti Sosyal Bakanlığı ve Avrupa Birliği Sosyal Fonu'nun katkılarıyla organize edilen kursun açış konuşmasında proje sorumlusu Çiğdem Bilgin ile Sabine Gerbich, "Almanya'da yaşam mücadelesinde desteğe ihtiyaç duyan tüm kadınlarla işbirliğine hazırız. Özellikle Almanca'yı Türk kadınların öğrenmesini hedefliyoruz. Türk kadınlarının dil açısından donanımlarını sağlayıp, tüm yaşamlarında mutlu ve başarılı olmalarını, Almanya'ya kolayca uyum sağlamalarını istiyoruz. Ayrıca bilgisayar kullanmasını öğrenip, çağa uyak uydurmalarını da hedefledik" dediler.

BİR YIL SÜRECEK
Jutta Sommerkorn-Assmann ve Heike Pfister-Heckmann isimli öğretmenler tarafından pazartesi-perşembe günleri arasında haftada 4 gün verilecek olan kurslar bir yıl sürecek. DİTİB Merkez Camii Başkanı İbrahim Amet ile cami din görevlisi Hayri Cihangeri de entegrasyonda büyük katkısı olacak olan kurs için Giessen'in seçilmesinden çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Kursa kent ve çevresinden 25 kadının ilk etapta kayıt yaptırması bizleri sevindirdi. Projenin başarılı olması için çalışacağız" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!