Güncelleme Tarihi:
ALMANYA'da meslek eğitimi konusunda önemli katkılarda bulunan Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ATİAD), Almanya Türk Toplumu'nun (ATT) yürüttüğü “Diversity Factory” (Çeşitlilik Fabrikası) projesine ev sahipliği yaptı. ATİAD'ın Düsseldorf'taki merkezinde düzenlenen toplantıda bir araya gelen meslek eğitimi sunan şirketlerin personel ve eğitim yetkilileri proje hakkında bilgilendirildi.
DUYARLI OLALIM
Meslek hayatına geçişte göçmen kökenli gençlere karşı daha fazla duyarlılık gösterilmesini arzuladıklarını belirten Düsseldorf proje koordinatörü Tina Nöcke, “Birçok göçmen kökenli gencin meslek eğitimini yarıda bıraktığını tespit ettik. Bunun nedenlerini sorgularken, olaya farklı yaklaşmamız gerektiğini gördük. Bu nedenle projemizde gençler için onlara sadece bir meslek eğitimi yeri bulmanın yeterli olmadığını, onların meslek eğitimleri boyunca desteğe ve empatiye ihtiyaç duyduklarını, onlarla birebir muhatap olan eğitmenleri ve personel müdürlerine aktarmaya çalışıyoruz" diye açıkladı.
ZORLUK ÇEKİYORLAR
Çalışmalarında farklı kültürel kökenden gelen gençlerin Alman işletmelerinde bazen zorluk çekebildiğini belirten projenin Berlin koordinatörü Yeliz Erçakmak-Hacıimamoğlu da, "Düzenlediğimiz seminerlerle meslek eğitimi alan öğrenciler ve eğitim gördükleri işletmelerdeki eğitmen ve personel yetkilileri ile iletişimin pekiştirilmesini amaçlıyoruz. Burada göçmen kökenli gençlerin getirdiği kültürel farklılığın işletmeye bir artı getirdiği bilincini getirmek istiyoruz" diye konuştu.