Göçmen çocuklara eğitim desteği

Güncelleme Tarihi:

Göçmen çocuklara eğitim desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 17:00

BRÜKSEL'de gönüllü öğretmenler tarafından İngilizce, müzik, spor, resim dersleri verilen Sınıf 1-B projesiyle göçmen çocukların eğitimine destek veriliyor.

Haberin Devamı

BRÜKSEL'de geçen yıl başlatılan ve Türk kökenli göçmen ailelerin 6-14 yaş arasındaki çocuklarına gönüllü öğretmenler tarafından İngilizce, müzik, spor, resim dersleri verilen, müze ziyaretleri düzenlenen Sınıf 1-B projesine katılmak isteyen ailelerin sinif1bprojesi@gmail.com adresine başvurmaları istendi.

Sınıf 1-B'nin kurucusu Kader Sevinç, projenin şu anda pilot uygulama aşamasında olduğunu işaret ederek Ezgi Toprak, Gizem Karslı, Hasan Günen, Işık Yüce, Meltem Şimşek, Osman Yarsuvat, Pınar Turan’dan oluşan gönüllü ekibinin bu proje sayesinde dar gelirli ailelerin çocuklarına ulaşılabildiklerini söyledi.

Avrupa'ya yaymalıyız
Avrupa Birliği (AB) kurumları, Belçika Hükümeti, Belçika-Türk Kadınlar Derneği, AKM ve TOSED'in yanı sıra Prens Stephan Von Croy'ın da projenin danışma kurulunda yer alarak destek verdiğini belirten Sınıf 1-B'nin kurucusu Kader Sevinç, bir yıllık deneme süreci sonrasında katılımcı çocuklar, aileler ve danışma kuruluyla bir değerlendirme yaparak yeni dönemi planlayacaklarını belirtti.

Sevinç, Türklerin yaşadığı Almanya, Hollanda ve İngiltere gibi diğer Avrupa ülkelerinde de projeyi hayata geçirmek istediklerini söyledi.Yeni gönüllülere de kapılarının her zaman açık olduğunu aktaran Sevinç, Sınıf 1-B'ye gönüllü olarak destek vermek isteyenlerin de www.sinif1b.org adresi aracılığıyla başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!