‘Göç politikasında değişiklik kaçınılmaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Göç politikasında değişiklik kaçınılmaz’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2023 10:08

Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti, önümüzdeki dönemlerde daha da artacağından hareket edilen kalifiye eleman açığının kapatılması için birtakım düzenlemeleri uygulamaya koymaya çalışırken, ana muhalefet CDU/CSU göç politikasında köklü değişikler yapılmasını gündeme getirdi.

Haberin Devamı

CSU Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Dobrindt, hükümeti kaçak göçe karşı önlem almamakla suçlarken, özellikle sığınmacı politikasında köklü değişiklerin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Daha fazla sosyal yardım imkânı sağlandığı için sığınmacıların Almanya’yı tercih ettiklerini belirten Dobrindt, bu alanda Almanya’nın ‘cazibesinin’ azaltılmasını önerdi. Dobrindt, sosyal yardımların tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde eşit hale getirilmesi için Scholz hükümetinin gereken girişimlerde bulunmasını da istedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
CDU/CSU, Almanya’ya düzensiz göçün engellenmesi için sınırlarda kontrollerin artırılmasını talep ederken, gerekirse ‘İltica Hakkı’yla ilgili olarak anayasada değişiklik yapılmasını da gündeme getirdi. CDU/CSU Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei, CDU’lu Saksonya Başbakanı Michael Kretschmann’ın kaçak göçün sınırlandırılması için anayasada değişiklik önerisine tam destek verdiklerini açıkladı. Frei, “Özellikle sığınmacılara ve düzensiz göç yoluyla Almanya’ya gelenlere yapılan sosyal yardımlar konusunda yeni düzenlemeler kaçınılmaz. Biz hükümete bu alanda yasal değişiklikler de dahil her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
CDU/CSU, sığınma başvuruları reddedilenlerin sınır dışı edilmeleri konusunda hükümetin daha kararlı bir tutum izlemesini de istedi. Bazı hallerde sınır dışı işlemlerinin yıllarca sürdüğüne dikkati çeken ana muhalefet, hükümete geri gönderilme kararı verilen sığınmacıların geldikleri ülkelerin hükümetleriyle görüşüp sözleşmeler imzalama çağrısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!