Glos: ``Alman Almanya´da tatil yapar’’

Güncelleme Tarihi:

Glos: ``Alman Almanya´da tatil yapar’’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2005 00:00

Glos, yalnız tasarruf yoluyla bütçe açığının kapatılamayacağını belirtirken, vergi artışının kaçınılmaz olacağını da söyledi.

Haberin Devamı




Michael Glos
Almanya´da Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasındaki büyük koalisyon görüşmelerinde son haftaya girilirken, Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanı olması öngörülen Michael Glos, bütçe açığının yalnız tasarruf yoluyla kapatılamayacağını, vergi artışının kaçınılmaz olacağını söyledi. Glos, Almanlara tatillerini Almanya’da geçirme çağrısında da bulundu.

İç tüketil arıtırılmalı

Glos, Almanya’da ekonomik alanda canlılık sağlanması ve yeni istihdam yaratılabilmesi için iç tüketimin artırılmasının kaçınılmaz olduğunu da ifade etti.

CDU/CSU Meclis Grup Başkan Yardımcısı ve Federal meclis CSU Eyalet Grubu Başkanı Glos, haftalık Bild am Sonntag Gazetesi´ne verdiği demecinde, ``İş gücünün düşük olduğu ülkelere karşı rekabet edebilmemiz için üretim maliyetinin daha fazla artmasını engellemeliyiz. Alman malları ancak rakiplerinin ürünlerinden daha iyi veya daha ucuz olmaları durumunda piyasada tutunabilir.

İnsanlara piyasa ile satın alma eğilimi ve tutumu arasındaki bağlantıyı daha iyi anlatmalıyız. Örneğin tatil Almanya’da da yapılabilir. Yalnız Karayib Adaları değil, Baltık Denizi ve şaraplarıyla ünlü Frankonya bölgesi de güzel’’ dedi.

Tasarruf şart

Michael Glos, tasarruf, reform ve yatırımın cazip hale getirilmesi ``üçgenini’’ içeren bir politika izlemeyi hedeflediklerini de söyledi. Ancak yalnız tasarruf yoluyla bütçe açığının kapatılmasının mümkün olmadığına dikkat çekerken, ``Bütçenin durumu gerçekten tam bir felaket.

Girdileri artırıcı tedbirler almak zorunda kalacağız’’ dedi. Michael Glos, bu konuda somut bir açıklamada bulunmadığı halde, CDU/CSU’nun seçim programında yer alan Katma Değer Vergisi’nde (KDV) artışın hayata geçirileceğini ima etti.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!