Girişimci göçmen kadınlara destek

Güncelleme Tarihi:

Girişimci göçmen kadınlara destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2010 12:24

Hannover'de göçmen kökenli kadınlara yönelik mentörlük hizmeti verilmeye başlandı. Proje sorumlusu Necla Hasoğlu, Türkler başta olmak üzere göçmen kadın girişimcilerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini, bu nedenle mentörlük hizmetini ücretsiz olarak verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Hannover kentinde faaliyet gösteren Gründerinnen-Consult Hannover, hannoverimpuls GmbH, iş kuran veya kurmayı düşünen göçmen kadınlara destek vermek amacıyla mentörlük projesini hayata geçirdi.


Amaçlarının iş kuran göçmen bayanların kendi ayakları üzerinde durup işlerini daha iyi duruma getirmek olduğunu söyleyen proje sorumlularından Necla Hasoğlu, “Projenin hedefi yabancı kökenli kadınların kurdukları işletmeleri destekleyerek, hayatta kalma ve büyüme olanaklarını arttırmaktır. Hedef katılımcılar, son bir sene içinde Hannover ve çevresinde kendi iş yerini kurmuş yabancı kökenli kadınlar. Son bir sene içinde Hannover ve çevresinde kendi iş yerini kurmuş Türk kadınlarına mentör temin ediyoruz. Mentör kendi bilgi ve deneyimlerini kullanarak kendi iş yerini kurmuş kadınların kişisel ve profesyonel gelişimine katkıda bulunmak için onlara 8 ay boyunca eşlik ederler. Mentör iyi bir danışman, güvenilir bir rehber, aynı zamanda iyi bir koç, motive edici ve örnek modeldir” dedi.

Haberin Devamı

Ücretsiz yardım
Başta Türkler olmak üzere göçmen kadın girişimcilerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini, bu nedenle mentörlük hizmetini ücretsiz olarak verdiklerini belirten Hasoğlu, “Genel olarak; girişimciliğin tanımı,girişimciliğin avantajları ve dezavantajları, basarili girişimci öyküleri, fikri ise dönüştürmek, girişimcinin korkuları, girişimcinin motivasyonu, girişimci olmanın gerektirdiği yetkinlikler, isin fikir aşamasından uygulamaya geçişi ve iş planının hazırlanması, kuruluş süreci ve kuruluş yeri sorunu, işletmenin hukuk yapısı ve insan kaynakları hakkında bilgiler veriyor ve eğitiyoruz. Katılımcıların fikir alışverişinde bulunmaları için iki kez biraraya getiriyoruz. Mentörlük hizmetimiz Mart 2010 - Ekim 2010 tarihleri arasında olacak. Kesinlikle ücret alınmayacak. Bizden hizmet almak isteyenler www.gruenderinnenconsult internet adresine girebilir veya 0511 92400114 telefondan beni arayabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!