"Gidip kupayı alacağız"

Güncelleme Tarihi:

Gidip kupayı alacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 11:47

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi 8'li Final öncesi F.Bahçeli oyuncular iddialı konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Georgios Dikaioulakos, FIBA Avrupa Ligi Sekizli Finali'nde rakiplerinin gücüne değinirken, takımına olan güvenine vurgu yaptı.

Georgios Dikaioulakos, açıklamada, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finali'ne kalan tüm ekiplerin gücünü ispat ettiğini dile getirerek, “Tüm takımlar çok güçlü ve bu nedenle Sekizli Finale kaldılar. Yıllardır hep Dörtlü Final oynanıyordu. Bu sezon ise ilk kez Sekizli Final olacak. Farklı olacağını düşünüyorum. Finale kalacak ekipler, 5 günde 4 maç yapacak. Derin kadro yapısına sahip ekipler için bir avantaj olacaktır. Benim takımım her şeyi yapabilecek güçte. Şampiyonluk için takımıma güveniyorum” diye konuştu.

A Grubu'nda Galatasaray Medical Park, Rivas Ecopolis ve Beretta Famila Schio ile finale kalmak için mücadele vereceklerini vurgulayan Yunan teknik adam, “Galatasaray'la yapacağımız karşılaşma zor ve çekişmeli olacak. Tüm maçlar böyle geçecek aslında. Grupta bakıldığında en güçlü takımlardan biri olarak gözüküyoruz ama tarihe bakarsanız sürprizler de hep olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Dikaioulakos, Sekizli Final'de taraftarlarının kendilerine vereceği desteğin önemine de değinirken, “Onların verdiği enerjiyle daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Nevriye: Son 6 sezonda kapıdan döndük

Nevriye Yılmaz, son 6 sezonda hep Dörtlü Final'in kapısından döndüklerini hatırlatırken, “Bu sene sistem değişti ve Sekizli Final oldu. Son 6 yılda hep son 8'in içindeydik. Kulübümüzün ciddi yatırımları var Avrupa Ligi için. Geniş bir kadromuz var. Bu sene İstanbul'da oynuyoruz ve kısmen ev sahibi sayılırız. Taraftarlarımız rahatlıkla gelebilecek. İnşallah emeklerimizin karşılığını alacağız” dedi.

“Bizim hedefimiz grubu lider bitirip, final oynamak” ifadelerini kullanan Nevriye, “Tüm takımlar güçlü. Bizim bulunduğumuz A Grubu, B Grubu'na göre daha rahat gözüküyor. Finale kalma mücadelesinin Galatasaray Medical Park'la bizim aramızda geçeceğini düşünüyorum. İnşallah kazanan biz oluruz. Ligde iki maçımızı da kazandık ama iki kupayı onlara karşı kaybettik. Şimdi kazanma sırası bize geldi. Kupayı kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

Sekizli Final'de arka arkaya maçlar oynanacağına dikkati çeken tecrübeli oyuncu, fiziksel direncin yanı sıra, zihinsel direncin de çok önemli olduğunu aktardı.

Taylor: “Kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız”

Fenerbahçe'nin ABD'li yıldızı Penny Taylor ise, Sekizli Final maçları öncesi çok heyecanlı olduğunu ve organizasyonun İstanbul'da gerçekleşecek olmasının da olaya ayrı bir heyecan kattığını söylerken, “İstanbul'un bizim için avantaj olduğunu düşünüyorum. Tüm takımların gücünü ve seviyelerini biliyoruz. Her türlü duruma hazırlıklıyız. Kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
Sekizli Final maçları öncesi favori olmadığını ve tüm takımların şansı bulunduğunu anlatan Taylor, gruptaki rakiplerinden Galatasaray Medical Park için ise, “Aramızda gerçekten iyi bir maç olacaktır. Avrupa Ligi ve Türkiye'de iyi sonuçlar aldılar ama biz de çok iyiyiz. Gerçekten ilginç bir maç olacak” ifadelerini kullandı.

Taylor, B Grubu'nda ise UMMC Ekaterinburg veya Ros Casares'in finale çıkacağını düşündüğünü belirtti.

Matovic: “Gideceğiz ve kupayı alacağız”

Fenerbahçe takımının Sırp yıldızı Ivana Matovic de, FIBA Avrupa Ligi Sekizli Finali için Avrupa'nın en iyi takımlarının İstanbul'da olacağını aktararak, “Kesinlikle kolay maçlar olmayacak. B Grubu'na oranla daha iyi bir gruptayız ve buraya yenilgisiz geldik. Biz yenilgisiz tek takımız. Şimdi gideceğiz ve kupayı alacağız” ifadelerini kullandı.

B Grubu'nun daha güçlü ekiplerden oluştuğunu dile getiren Matovic, kendilerinin kazanmak adına ellerinden geleni yapacaklarını aktarırken, diğer gruptan Ros Casares'in finale çıkacağını düşündüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!