Gençlik Dairesi Türk aile arıyor

Güncelleme Tarihi:

Gençlik Dairesi Türk aile arıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 10:27

Frankfurt'ta Bulunan Gençlik ve Sosyal Dairesi Bakıcı Aile ve Evlat Edinme Bölümü yetkililerinden Christiane Steinwendel, bugüne kadar koruyucu aile olmak için bir Türk ailenin bile kendilerine başvuruda bulunmadığını hatırlatarak, "Yuvalarda bulunan Türk çocuklarını Türk ailelerine emanet etmek istiyoruz. İlgili aileleri bekliyoruz" dedi.


FRANKFURT'
ta bulunan Gençlik ve Sosyal Dairesi Bakıcı Aile ve Evlat Edinme Bölümü Dairesi yetkililerinden Christiane Steinwendel, 2008 yılında 58'i göçmen kökenli olmak üzere toplam 323 çocuğu bakıcı aile yanına yerleştirildiğini hatırlatarak, "Türk çocuklarını sağlıklı gelişimleri için Türk ailelerin yanına vermeyi arzuluyoruz. Ancak Bugüne kadar bize bu konuyla ilgilenen tek bir Türk aile başvuruda bulunmadı" dedi. Geçtiğimiz günlerde kardeş iki Türk çocuğunun bakıcı aileye verildiğini hatırlatan Steinwendel, "Gençlik Dairesi olarak çocukları özellikle alışık oldukları kültürü tanıyanlara vermeyi arzuluyoruz. Bu çocuğun sağlıklı gelişimi için çok önemli" dedi.
Haberin Devamı


Gençlik dairesi çocukları almaz
Kamuoyunda Gençlik Dairesi'nin çocukları ailelerin elinden aldığı yolunda önyargının bulunduğunu hatırlatan yetkili bu konu hakkında da şunları söyledi:


"Tam aksine çocuğun ailede kalabilmesi için çalışmalarda bulunuyoruz. Bir çocuğun aileden alınması için çocuğun hayati tehlikede olması gerekir. Bunun dışında mahkeme kararı çıkıncaya kadar bir sürü prosedür vardı. Öncelikle amaç çocuğun ailede kalabilmesi için çalışmalar yapılır. Ailede kalması sakıncalı ise çocuğun akraba çevresi araştırılır. Buda mümkün olmazsa bakıcı - koruyucu aile aranır. Bakıcı aileye verilse bile çocukların ailelerine dönebilmesi için çalışmalar devam eder. Bakıcı aile ile çocuğun gerçek ailesi çocuğun iyiliği için bizim rehberliğimizde birlikte çalışır. Gençlik Dairelerinden korkulmamalı. Aileler birçok yükün altından kalkamamış olabilir. Yardıma, desteğe ihtiyaçları olabilir. Bu durumlarda aile kendiliğinden gençlik dairelerinden yardım talep edebilir. Bakıcı aile, yada mağdur durumda olan çocuklara yardım amacıyla Almanya genelinde ücretsiz 0800 2010111 numaralı telefonun haftanın yedi günü hizmet veriyor. Buradan gerekli bilgi ve yardımları talep edebilirsiniz. Biz Türk aileleri ile daha iyi bir şekilde diyalog için Frankfurt'ta Kültür ve Eğitim Derneği (KUBİ) ile işbirliği içindeyiz" dedi.


Bakıcı aile eğitilir
Çocukların emanet edileceği bakıcı ailelerin yada kişilerin titizlikle seçildiğini hatırlatan Steinwendel bakıcı aile olmanın bir çocuğu iki ailenin yetiştirmesi anlamına geldiğini hatırlatarak, "Çocuğuna gerekli bakımı ve ilgiyi çeşitli nedenleden dolayı gösteremeyen aileye başka bir aile destek veriyor. Bakıcı - koruyucu aile olmak büyük özveri ve beceri istediği için bakıcı aile olmak isteyenlere gerekli desteği kurslarla sağlıyoruz. Çocukların bir aile ortamında yetişmeleri için bakıcı aile sistemi oluşturuldu. Bakıcı aile olabilmek için evli olmak gerekmediği gibi yanlız yaşayanlarda bakıcı aile olabiliyor. Önemli olan kişi ve ailelerin çocuğa bir oda verebilmeleri, sağlık ve maddi koşullarının kendilerine bakabilecek durumda olmalarıdır. Elbette çocukların teslim edildiği ailelerden sicil kağıdı talep ediliyor. Çocuğun sağlıklı bir şekilde bir aileye teslim edilebilmesi için titizlikle çalışılıyor. Bakıcı ailelere çocuğun yaşına ve ihtiyaçlarına göre maddi destek sağlanıyor. Bu destek ortalama ayda 750 ile 800 Euro arası değişiyor"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!