Gençlerimiz üzdü: 2-4

Güncelleme Tarihi:

Gençlerimiz üzdü: 2-4
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2010 16:45

Türkiye 18 yaş altı genç milli takım(U18) Almanya'da Almanya ile oynadığı özel maçta 4-2 mağlup oldu. Bingen'deki maçta gençlerimizin gollerini Okan ve Artur attı. Almanya kadrosunda bulunan Wolfsburglu murat Bilidirici ise 82. dakikada oyuna girdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE 18 yaş altı Genç Milli Takım'ı(U18) Almanya ile oynadığı ilk karşılaşmada 4-2 mağlup oldu. Özel karşılaşmada ilk yarıyı 2-0 geride kapayan gençlerimiz skoru 2-2'ye getirdi, fakat son on dakikada Almanya'nın gollerine engel olamadı. Mainz- Bingen Stadion am Hessenhaus'daki karşılaşmayı yarısı Türk seyirci olmak üzere 2 bin 200 kişi izledi.

Türkiye U18 Genç Milli Takım Teknik direktörü Tahir Karapınar kadrosuna davet ettiği beşi Almanya'dan olmak üzere Avrupa'dan 7 futbolcudan dördüne ilk 11'de şans verdi. Türkiye oyuna tutuk başladı, futbolcuların çok heyecanlı oldukları göze çarpıyordu. Almanya'nın eski milli futbolcularından Horst Hurubech'in çalıştırdığı Almanya U18 maçın ilk yarısını 19. dakikada Parker ve 36. dakikada Kittel'den gelen gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

İKİNCİ YARIDA
Türkiye ikinci yarıya atak başladı. 60. dakikada Okan Derici farkı bire indirdi.: 2-1. Türk taraftarlarının coşkulu tezahüratlarıyla 72. dakikada Artun Akçakın skora eşitlik getirdi.: 2-2. Gençlerimiz Okan, Oğuzhan ve Ünal Noyan ile üç gollük fırsatı boşa harcadı. Rakip kalede gol arayan millilerimiz Almanya'nın 80. dakikada Geis ile gelen kontra atak golüyle şok oldu.: 3-2. 83. dakikada Almanya Oğuzhan'ın neden olduğu penaltıyı Ngankam ile gole dönüştürdü: 4-2

TÜRKİYE U18: Aykut Özer(Eintracht Frankfurt), Erhan Kartal (Denizli), Alparslan Öztürk(Birmingham), Sadık Çiftpınar(Galatasaray), Oğuzhan Azgar (Samsun), Bilal Gülden(Ankaragücü)((Erdal Akdarı(Hannover 96)), Taşkın Çalış (Mönchengladbach)((Çağrı Tekin(Gençlerbirliği), Aytaç Kara(Altay), Artun Akçakın(Hacettepe)((Ünal Noyan (Fenerbahçe)), Eray Ataseven (Manisa)((İlker Sayan(Dardanel), Okan Derici(Eintracht Frankfurt. Atakan Yiğitoğlu (Hertha Berlin) ile Şervan Taştan (FC Metz) ise karşılaşmada forma şansı bulamadılar.

İKİNCİ MAÇ RÜSSELSHEİM'DA
Almanya ile gençlerimiz ikinci maçını ise 18 Kasım Perşembe günü Rüsselsheim'da oynayacak. Rüsselsheim, Stadion am Sommerdamm'daki karşılaşmanın başlama saati ise saat 11.00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!