Gençlere eğitim primi

Güncelleme Tarihi:

Gençlere eğitim primi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2010 13:57

Federal Alman Eğitim ve Araştırma Bakanlığı bünyesinde başlatılan 'Eğitim Primi' projesiyle çalışanlara meslek içi eğitim ve kendilerini geliştirilme olanağı sunulması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Türkçe yayın yapan Metropol FM'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Proje yetkilisi Brita Contzen, çalışanların projeden yararlanmasını istedi. Proje ile yıllık kazancı 25 bin 600 Euro'dan az olanların faydalanabileceğini kaydeden Contzen “Devlet destekli proje tüm Almanya genelinde uygulanıyor.

Buradaki hedef çalışanların kalifiyesini artırmak. Mesleğinde kendisini yeterli görmeyen, mesleği ile ilgili daha fazla bilgi ve beceri sahibi olmak isteyen ki bunun içinde dil kursu da olmak üzere yılda bir kereye mahsus 500 Euro devlet destek veriyor. Proje çalışanların yanı sıra serbest meslek sahiplerini de kapsıyor” dedi.

Metropol FM Genel Müdürü Tamer Ergün ise projeyi radyo olarak desteklediklerini belirterek “Projenin medya partneri olmaktan mutluluk duyuyoruz. Projeyi Türklere tanıtacağız” dedi. Projeden faydalanmak ve ayrıntılı bilge 0800/2623 000 nolu telefondan ve www.bildingspraemie.de

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!