Gençler ilk kurban vekaletlerini DİTİB’e verdi

Güncelleme Tarihi:

Gençler ilk kurban vekaletlerini DİTİB’e verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2023 11:24

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla başlatılan ‘2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu’na destek devam ediyor.

Haberin Devamı

DİTİB ve TDV iş birliğiyle 2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu’na gençlerin emanet ettiği kurbanlar, ihtiyaç sahiplerine görevli ve gönüllüler nezaretinde ulaştırılacak. DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, kurban ibadetinin ve kardeşlik şuurunun pekişmesi, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin gelişmesi, gönül köprülerinin inşa edilmesi ve en önemlisi sevgi, vefa, sadakat ve fedakârlığın simgesi olduğuna vurgu yaptı. Gençlerin kampanyaya destek vererek iyiliğin yayılmasına vesile olduklarını ifade eden Kuzey, “İlk kurbanını kesmek isteyen gençlerimiz gelerek, ‘Biz de varız’ diyerek ihtiyaç sahibi kardeşlerinin bayram sevincine ortak olmak istediler. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gençlerimizin emanet edeceği ilk kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere umut olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘KARDEŞLİĞİMİZİ TAŞIYORUZ’
Gençler adına duygularını dile getiren Melike Geyik, “Bu iyilik kervanında ilk kuranlarımızla yer aldığımız için mutluyuz. Sadece bir kurban hissesi değil, dünyaya kardeşliğimizi taşıyoruz aslında. Yardımlarımızla kardeşlerimizin yüzünü güldürebiliyor isek, iyiliklerimizle ihtiyaç sahiplerine destek olabiliyor isek, emanetlerimizle kardeşlerimizin yükünü hafifletiyor isek ne mutlu bize. Genç kardeşlerimizi bu iyiliğe davet ediyoruz” diye konuştu. Gençlerin vekaletlerini DİTİB adına kabul eden Almanya kurban organizasyonu sorumlusu İbrahim Ateş ve Alper Türker Çevik, kendilerine teşekkür ederek bağış makbuzlarını takdim etti.

Gençler ilk kurban vekaletlerini DİTİB’e verdi

Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, Essen DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Halil Karaman

İKİ BAŞKONSOLOS DA VEKALET VERDİ
Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın ile Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara da kurban vekaletini DİTİB’e verdi. Essen DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Halil Karaman, Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın’ı makamında ziyaret ederek vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi verdi. DİTİB’in çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkonsolos Aydın, “Ülkemizde 6 Şubat tarihinde yaşanan asrın felaketi sebebiyle DİTİB’in sahadaki çalışmalarına bizzat şahit olduk. DİTİB ve TDV iş birliği ile dünyanın birçok ülkesinde yapmış olduğu hayır hizmetleri takdire şayandır” ifadelerini kullandı. Aydın, kurbanını yurt içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere DİTİB’e vekalet verdi.

Gençler ilk kurban vekaletlerini DİTİB’e verdi

Hamburg DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Osman Dikeç, Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara

Haberin Devamı

Hamburg DİTİB Merkez Mescid-i Aksa Camii’ni ziyaret eden Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara da Hamburg DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Osman Dikeç’e kurban vekaletini teslim etti. Başkonsolos Kara, “DİTİB’in kurban organizasyonu ve diğer alanlardaki başarılı çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Bu kampanya, Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatmasını sağlamaktadır” dedi. Kara, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yurt içi kurban bağışında bulundu.

Gençler ilk kurban vekaletlerini DİTİB’e verdi

BAKMADAN GEÇME!