‘Gemi tatiline sponsor’ tartışması

Güncelleme Tarihi:

‘Gemi tatiline sponsor’ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 11:17

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin (FDP), Karayipler’de bir yolcu gemisinde yaptığı tatil tartışma konusu oldu. Hem özel tatil yapıp hem de bir şov programının konuğu olarak gemide yer alan Kubicki’nin masrafının bir kısmı için ücret alması, eleştirilere neden oldu. Kubicki’yi en çok iktidar ortakları SPD ve Yeşiller eleştirdi.

Haberin Devamı

YEŞİLLER Meclis Grubu Birinci Parlamento Sekreteri İrene Mihalic, Redaktionsnetzwerk Deutschland’a (RND) verdiği demeçte “Federal Meclis Başkan Yardımcılığı makamında bulunan birinin doğal olarak belirli bir rol model işlevi vardır. Özellikle de bütçe konularını yoğun bir şekilde konuştuğumuz şu günlerde, yolcu gemisindeki seyahatinin sponsorunun olması sorgulanabilir” dedi. SPD Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Matthias Miersch de RND’ye yaptığı açıklamada Kubicki’yi ironik bir şekilde eleştirdi ve ‘Karayip güneşinin kafasına geçmesine izin verdiğini’ söyledi. Ofisinden yapılan açıklamaya göre ise Kubicki, Sabine Christiansen tarafından ‘Europa 2’ kanalında düzenlenen bir programa katılmıştı. Kubicki’nin programa katılım için herhangi bir ücret almadığı belirtilen açıklamada, “İlgili anlaşmalar durumunda yemek ve konaklamanın karşılanması alışılmış bir durumdur” denildi.
Kubicki, bu tartışmaların üzerine bir gazetecinin ‘üst düzey kamu görevlilerinin rol model olup olmadığıyla’ ilgili sorusunu Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck’e (Yeşiller) gönderme yaparak geçiştirdi: “Evet, ama düşündüğünüzden farklı bir şekilde. Örneğin; Robert Habeck Federal Almanya Cumhuriyeti’nin Şansölye Yardımcısı olabilir ama benim için bir rol model değil” dedi.

BAKMADAN GEÇME!