Güncelleme Tarihi:
BUNA göre tüm insanlar, AB ve OECD ülkelerinde yaşayanlar kadar tüketim gerçekleştirirse, dünyanın 3.3 kat daha fazla doğal kaynağına ihtiyaç duyulacak. Araştırmaya göre tüm insanlar, Almanlar gibi tüketim gerçekleştirirse, yaklaşık 2.9 kat büyük bir dünyaya ihtiyaç duyulacak. Tüketimin Amerikalılar gibi olması durumunda ise 5 kat daha fazla dünya kaynağı kullanılacak. UNICEF araştırmasında 39 AB ve OECD ülkesinde kıyaslama yapıldı.
ÇEVREYE DAHA ÇOK VERİYOR
Araştırmada zengin ülkelerde doğan çocukların daha sağlıklı bir ortamda büyüdükleri ancak tüketimleriyle çevreye daha fazla zarar verilmesine katkı sağladıkları belirtildi. Finlandiya, İzlanda ve Norveç’in, ülkede doğan çocuklar için en iyi sağlıklı ortamı yarattığı ancak buna karşılık oran olarak atmosfere daha fazla zehirli gaz bıraktıkları ve çok fazla kaynak tüketimi gerçekleştirildiği ifade edildi.
ALMANYA 9. SIRADA
Araştırmada, her ülkenin sağlıklı ve çocuk dostu bir ortam yaratmayı ne kadar iyi başardığı da tespit edildi. Ancak aynı zamanda ülkenin iklim değişikliğindeki payı, kaynak tüketimi ve elektronik atık üretimi gibi konulara ilişkin ekolojik ayak izi de incelendi. Daha dengeli bir ortam yaratma konusunda ilk sırada İspanya, ardından İrlanda ve üçüncü sırada ise Portekiz geldi. Her üç ülke de çocukların yetişmesi için güzel bir ortam yaratırken, global çevre kirlenmesine daha az katkı sağladığı kaydedildi. Almanya ise 9’uncu sırada yer aldı.