"Gelecek biz gençlerin"

Güncelleme Tarihi:

Gelecek biz gençlerin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2009 10:41

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Hürriyet Gazetesi'ni ziyaret eden Hessen Eyaleti'nden gençler "Atatürk bu günü bize armağan etti. Biz de okuyup, iş sahibi olup Türkiye'nin Avrupa'daki temsilcileri olacağız" dediler.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hessen Eyaleti'nde okuyan Türk öğrenciler, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Hürriyet Gazetesi'nin konuğu oldular. Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden/Walldorf'ta bulunan Hürriyet Merkezini ziyaret eden gençler, hem Atatürk ve 19 Mayıs'ın önemini konuştular hem de gazetenin hazırlanışı hakkında bilgi edindiler. Ehringshausen'deki Johannes Gutenberg Karmaokulu'nda eğitim gören öğrenciler ve türkçe öğretmenleri Mehmet Şaşmaz, Hürriyet Gazetesi'nin basıldığı matbaayı gezme fırsatı da buldular.

BİZE ARMAĞAN ETTİ

Gülper Özdemir, Didem Gündüz, Esra Kayabaşı, Aylin Kılıç, Melike Yazıcı, Gülsüm Yazıcı, Dilara Erdal, Ebru Yazıcı, Serkan Yüksel, Özgür Yüksel, Nalan Sönmez, Nagihan Sönmez, Mete Dölek ve Bekir Yalçın, Hürriyet Avrupa Yayın Koordinatörü Halit Çelikbudak ile biraraya gelerek 19 Mayıs'ı konuştular. 15 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi Esra Kayabaşı "19 Mayıs Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı. Atatürk bu tarihte Samsun'a gitti. Bu önemli günü ise daha sonra gençlik bayramı ilan etti" hatırlatmasında bulundu. Atatürk ile ilgili düşüncelerini açıklayan öğrenciler "Bizler okuyup, iş sahibi olup Türkiye'nin Avrupa'daki temsilcileri olacağız" dediler.

HEM TÜRKÇE HEM ALMANCA

Evde genellikle Türkçe konuştuklarını söyleyen gençler "Arkadaşlarımız arasında hem Türk, hem de Almanlar var. Dışarda genellikle Almanca konuşuyoruz" bilgisini verdiler. Özellikle kızların futbol meraklısı olduğunu öğrendiğimiz bu buluşmada "Türkiye'de hangi takımı tutuyorsunuz" sorumuza büyük çoğunluk "Galatasaray" cevabını verdi. İkinci sırada ise Fenerbahçe geldi. Alman Bundesliga'da en çok sevilen takımlar ise Bayern Münih, Schalke, Werder Bremen ve Dortmund.

HABER YAZDILAR

Gençlerin hangi sanatçıyı beğendiğini de merak ettik. Rafet El Roman'ın birlikte sahne aldığı Yusuf Güney özellikle genç kızların 1 numarası. Gençler, geçtiğimiz günlerde Giessen'de sahne alan Yusuf Güney ile ilgili bir haber yazmaya da karar vererek hemen harekete geçtiler. Hazırlanan bu haberi önümüzdeki cuma günü çıkacak olan Almanca gençlik ilavemiz "Young Hürriyet'te" bulabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!