Geleceğin teknolojileri yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin teknolojileri yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 11:25

GENÇLERİ geleceğin yakıt alternatiflerini geliştirmeye teşvik etmek amacıyla Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenen Shell-Eco maratonuna Türkiye’den aralarında Yıldız Teknik, İstanbul Teknik, Boğaziçi, Celal Bayar Üniversitesi gibi üniversitelerle, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Özel Şişli Terakki Lisesi’nin de bulunduğu toplam 11 takım katıldı.

Haberin Devamı

Avrupa genelinde 3 binden fazla öğrencinin, ‘bir litre yakıtla en uzun mesafeyi katetmek’ amacıyla tasarladığı araçlarla yarıştığı maratonda, Türk öğrencilerin tasarladıkları hidrojen ve güneş gibi alternatif enerjiyle çalışan otomobiller ziyaretçilerden büyük m ilgi gördü. Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Şehir Konsepti dalında yarıştığı maratonda 2. oldu.

İki dalda yarıştılar
Bu yıl 28’incisi düzenlenen maratona katılan öğrenciler, farklı kategorilerde dereceye girmek için yarıştı. Rotterdam’da AHOY salonu ve bölgesinde yapılan etkinliğe Hollandalılar da büyük ilgi gösterdi. Ekipler yarışmaya ‘Prototip’ ve ‘Şehir Konsepti’ (Urban Concept) adlı iki kategori altında katılıyor.

‘Prototip’ler, fütüristik tasarımlarıyla geleceğin otomobillerini yansıtıyor. ‘Şehir Konsepti’ otomobilleri ise geleneksel taşıtlardan ilham alınarak tasarlanıyor ve dış görünüş olarak günlük yaşantımızda kullandığımız otomobil modellerine benziyor. Gençlerin girişimciliklerini, hayal dünyalarını zorlayarak tasarladıkları modellerden ürettikleri araçlar, değişik katogarilerde yarıştı.

Gençlerimiz gurur verici
Türk öğrencileri ziyaret eden Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, “Burada da geleceğin alternatif yakıtları konusunda insanlığın ihtiyaç duyacağı enerjilerin nasıl üretileceği konusunda çalışmalar yapılıyor. İşte bizim rekabetçi Türkiye’yi kuracak azimli gençlerimiz, dünyanın farklı ülkelerinden akranlarıyla bir arada. Gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgileri gurur verici” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!