Geleceğimizi birlikte şekillendireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Geleceğimizi birlikte şekillendireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2010 16:18

CDU Hamburg tarafından “Almanya’da Birlikte Yaşam” adı altında düzenlenen etkinlikte konuşan Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, “Almanya’nın geleceğini göçmenlerle birlikte şekillendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

HAMBURG'da Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) tarafından düzenlenen “Almanya’da Birlikte Yaşam” adlı etkinlikte konuşan Hamburg Aile ve Sosyal İşler Senatörü Dietrich Wersich, “Göçmenler toplumun önemli bir parçasını oluşturmaktalar. Farklı ülkelerden gelenler bu ülkenin ve kentin yaşamına renk katıyorlar. Hepimiz birlikte geleceğimizi genişletmek amacıyla uyum konusunda çalışmalar yapıyoruz. Son kampanmamız ise ‘Hamburg limanım, Almanya evim’ adındadır. Bu kampanya ile göçmen kökenlilerin Alman vatandaşlığına geçmelerini desteklemek ve göçmenlere ‘Hoşgeldiniz’ demektir” dedi.

Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, “Eğitimli ve uzman göçmenler Almanya’yı terk ediyorlar. Bu göçmenleri kaçırmamalıyız ve aksine nasıl geliştirebiliriz yollarını aramalıyız. Almanya’da hep birlikte yaşıyoruz ve hep birlikte yaşadığımız ülkenin sorumluluklarını da yerine getirmeliyiz. Özellikle imamları Almanya’da yetiştirmeliyiz. Bunu da Osnabrück Üniversitesi’nde başlattık. Çocuklar mutlaka yuvalara gönderilmeliler. Araştırmalara göre yüzde 90 Almanlar çocuklarını yuvalara gönderirken, göçmenlerde bu rakam yüzde 76’dır. Ayrıca gönüllü çalışan göçmen kökenlilerin artması toplum açısından çok önemlidir” dedi.

Hamburg Belediye Sarayı’nda gerçekleşen etkinliğe Bakan Aygül Özkan, Senatör Dietrich Wersich, Türk-Alman Forumu Başkanı ve CDU Hamburg Eyalet Parlamento Milletvekili Bettina Machaczek, Altona İlçe Belediye Meclis üyesi Filiz Demirel, Mitte İlçe Belediye Meclis üyesi Bayram İnan, Stuttgart İl Belediye Meclisi üyesi Ergun Can, kurum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli topluluğu katıldı. Konuşmaların ardından eğlence programına geçildi ve Aziz Özdemir ud çaldı. Tuncay Özkan yönetiminde Cahit Balat ve Özlem Kurt’ta sundukların anlamlı oyunla büyük beğeni topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!