Gazi koşusunu "Anatoly" kazandı

Güncelleme Tarihi:

Gazi koşusunu Anatoly kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 18:45

At yarışlarında Türk yarışçılığının derbisi 85. Gazi Kupası Koşusu’nu kazanan ”Anatoly” isimli atın sahibi Osman Hattat ile jokey Halis Karataş, kupalarını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan’dan aldı.

Haberin Devamı

Veliefendi Hipodromu Şeref Tribünündeki kupa törenine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan’ın yanı sıra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Mardin milletvekili Muammer Güler de katıldı. Yarışı kazanan jokey Halis Karataş’a yarış severler tezahüratlarla destek verdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Halis Karataş ve Osman Hattat’ı tebrik etti. Gazi Koşusu’nu 4’üncü kez kazanan Halis Karataş, yarışın ardından yaptığı açıklamada, Gazi Koşusu’nun anlamının kendisi için çok büyük olduğunu belirterek, ”23 yıllık binicilik yaşamımda 20 kez katıldım. Kazansam da kaybetsem de her seferinde aynı heyecanı, aynı duyguyu yaşadım. Kazandığım için çok mutluyum. Cenab-ı Allah bir kez daha bana nasip etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

”YARIŞI HATIRLAMIYORUM”
At sahibi Osman Hattat ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi kendisinin de Kayserili olduğunu kaydederek, ”Her yıl bir arkadaşımız kazanıyor. Bu yıl da Allah bize nasip etti. Cumhurbaşkanımızın döneminde bir kez daha bir Kayseriliye nasip oldu. Her halde onun uğuru olsa gerek” şeklinde konuştu. Osman Hattat, Anatoly’nin yarışı rahat kazandığının ifade edilmesi üzerine ise, ”İnanın yarışı hatırlamıyorum. Her halde o profesyonellikte değilim” dedi.

REKOR KIRILAMADI
Gazi Koşusu’nda 2 bin 400 metrelik çim pistte, ”Anatoly”, 2.27.83’lük derecesiyle birinciliği elde ederken, 1996 yılında Özdemir Atman’ın ”Bold Pilot” (2.26.22) isimli safkanına ait derecesi bu yıl da kırılamadı.

ÖDÜL
Türk atçılığının en prestijli yarışı olan Gazi Koşusu, Osman Hattat’a birincilik ikramiyesi olan 850 bin liranın yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte, toplam 1 milyon 383 bin 472 lira kazandırdı. İkincilik 340 bin lira, üçüncülük 170 bin lira, dördüncülük ikramiyesi 85 bin lira kazandırdı.

İSTİKLAL MARŞINI HAKAN AYSEV OKUDU
Koşu öncesinde Apranti Eğitim Merkezi’nden jokey adayları, flamalarıyla gösteri yürüyüşü yaptı. İstiklal Marşı’nı ünlü tenor Hakan Aysev seslendirdi.

HD İZLENDİ
Gazi Koşusu, ekran başındaki yarış severlere, TJK TV tarafından görevlendirilen 25 kamera ve 70 kişilik ekiple ulaştırıldı. Yarış tarihinde ilk kez Digitürk Spormax kanalında yarış HD kalitesiyle sunuldu.

GÜNÜN DİĞER YARIŞLARI
Günün ilk yarışı olan Amatör Bayan Binici Koşusu’nu Dursun Efendi isimli atla jokey Berit Weber kazandı. Bugün koşulan ”Şartlı-5 DHÖW Yarışını” Selim Kaya’nın biniciliğindeki ”Demirsoy”, ”Uluslararası Ali Rıza Bey” yarışını Dawid Badel’in jokeyliğindeki ”Rawdat Al Khalidiah”, ”Ayasofya Yarışını” Özcan Yıldırım jokeyliğindeki ”Steel Cat”, ”İstiklal Savaşı Yarışını” Selim Kaya jokeyliğindeki ”Onurkaan”, ”Zübeyde Hanım Koşusu’nu” Selim Kaya jokeyliğindeki ”Mystical Strom”, günün son yarışını da Halis Karataş biniciliğindeki ”Belmont” kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!