G20 Gençlik Zirvesi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

G20 Gençlik Zirvesi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 23:00

Efe Sıvış yaklaşan zirve öncesi, bir haftalığına devlet başkanı olmanın nasıl bir duygu olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Burası İngiltere’nin saygın dergisi Economist'in son üç yıldır, Birleşmiş Milletler’in yedi yıl üst üste dünyanın en yaşanılası seçtiği şehir. Türkiye’deki kısır gündemden, bel altı çekişmelerden uzak steril bir dünya… Sakin, huzurlu, sürprizsiz topraklar… Megapollerin yoğun yaşamından bunalanların gıptayla baktığı ütopik bir liman…

Burası Vancouver…

2010 Kış Olimpiyatları'nın heyecanını daha yeni atlatmış bu kent önümüzdeki bir hafta boyunca bir gençlik mabedine dönüşecek.

Çünkü burada çok önemli bir organizasyon olan 2010 G20 Gençlik Zirvesi düzenleniyor. Bu organizasyon için Vancouver’ın seçilmiş olması da bir tesadüf değil.

NEDİR G20 GENÇLİK ZİRVESİ

Organizasyonun teması şu:

Haberin Devamı

Dünya’nın en büyük 20 ekonomisine sahip olan ülkelerin gençlerinden oluşan ‘seçilmiş’ delegasyonlar bir araya geliyor ve dünya meselelerine kafa yoruyor. Programın sonunda imza atılacak ortak bildiri de G20 liderlerine ve Birleşmiş Milletler'e sunuluyor.

Biz dört arkadaşımla beraber Türkiye’yi temsilen hafta boyunca çoğunluğu Simon Fraser Üniversitesi’nde gerçekleşecek bir dizi programa katılacağız.

BİR HAFTALIĞINA DEVLET BAŞKANI OLMAK

Ben Türkiye’yi Devlet Başkanı olarak temsil ediyorum. Benim haricimde 3 ayrı öğrenci arkadaşım da çeşitli bakanlıkları temsilen benimle beraberler. Onları ve diğer delegasyonlardaki arkadaşları da önümüzdeki yazılarda sizlere resimleriyle beraber tanıtacağım.

Biraz önce Robson Street’teki otelimize yerleştik, 1 haftalık programlarımız dağıtıldı. Hafta boyunca sizlere buradaki uluslararası atmosferi yansıtmaya çalışacağım. Yalnız şunu belirtmek gerek: Vancouver’dan, bizden gelecek haberler sadece uluslararası ilişkiler ve politika ağırlıklı olmayacak.

GÜNDEMDEN SIKILDIYSANIZ...

Bu program tüm renkleriyle, galalarıyla, akşam partileriyle, konuşulan konularla, seminerlerle, kulislerle, genç devlet adamlarının birbirleriyle yaşadıklarıyla yazıya dökülecek… Resimler ve video kayıtlarıyla desteklenecek ve tüm bunlar önünüze kadar gelecek.

Şimdilik bu kadar…

Haberin Devamı

Yoğun gündemden, kısır tartışmalardan bunaldıysanız,

Hem dünyayı takip edip farklı seslere kulak vermek hem de eğlenceli unsurlar okumak isterseniz,

Bekleriz…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!