Futbol uyuma katkı sağlar

Güncelleme Tarihi:

Futbol uyuma katkı sağlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2008 12:53

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Alman milli takımı oyunucsu Steffi Jones, Frankfurt'ta yedisi Türk 78 öğrenciye futbol antrenmanı yaptırdı. Jones, "Gelecekte çok sayıda göçmen kökenli Almanya milli takım formasını giyecek. Özellikle Türk kökenlilerin Almanya A Milli Takımı'nda oynamasıyla başarı katlanacak" dedi.

Haberin Devamı

Almanya'da Hertie Vakfı tarafından Almanya genelinde başarılı göçmen öğrencilere verilen burslara katılan 7 'si Türk 78 öğrenci Almanya'nın Bayanlar Milli takımı'nın ünlü eski futbolcusu Steffi Jones ile Frankfurt Commerzbank Arena'da antrenman yaptılar.

Hertie Vakfı'nın 'Başlangıç' adıyla bursiyerlere verdiği eğitime destek veren Alman Futbol Federasyonu'nun 2011 yılında düzenleyeceği Dünya Bayanlar FUtbol Şampiyonası şef organizatörü Steffi Jones," 23 ayrı ülkeden gelen öğrencilerle çalışmaktan çok mutlu oldum. Gelecektede severek memnuniyetle böyle etkinliklere katılmak isterim." dedi.

Tüm gün boyunca futbolcularla antrenman yapıp onların sorularında yanıtlayan Steffi Jones," Futbol uyuma en fazla katkı veren bir spor dalı. Ayrıca öyle gözüküyorki gelecekte Alman Milli Takımı'nda göçmen kökenli futbolcuların sayısı artacak. Özellikle Türk kökenli futbolcuların en kısa sürede A milli forması giymesiyle milli takımlarımızın başarısı daha fazla olacağı kesin" dedi.
Yeni arkadaşlıklar kuruldu

Dünya Şampiyonu Almanya Bayan Milli Takım formasını giymiş olan Steffi Jones gibi ünlü birisiyle antrenman yapmaktan çok memnun kaldıklarını belirten Nejla Akan(Halver), Ferhat Özbey(Viyana), Yasemin Zeynep Türktorun(Dietzenbach), Semih Volkan(Hamburg), Osman Kaya(Bremen),Serhat Kızılboğa(Osnabrück)ve Refah Genç (Hannover) isimli Türk öğrenciler, şunları söylediler:"Hem antrenman yaptık. Hemde yeni arkadaşlarla tanıştık."

Başarılı öğrencilere destek

Hertie Vakfı proje sorumlusu Dr. Kenan Önen, 90'ı Türk olmak üzere 600 gence burs sağlandığını belirterek, "Öğrenciye tam donanımlı bilgisayar seti ve liseyi bitirinceye kadar ayda 100 Euro harçlık veriyoruz. Çeşitli eğitim seminerleride düzenleyip öğrencilerin daha başarılı olmalarını sağlıyoruzk.

Başarının devam etmesi durumunda burs süresi uzatılıyor. Başarılı öğrencileri okul yönetimi bize bildiriyor. Not ortalamasının 1 ile enaz 2,5 arasında olması gerekiyor.Bu bursun daha fazla öğrenciye ulaşması bizim en büyük temmenimiz. Bu yüzden burs almak isteyen öğrencilerin bize başvurmasını ve çevresindeki öğrencileri Start'a başvurmaya teşvik etmesini umuyoruz. '" dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!