Fuarın onur konuğu Pamuk

Güncelleme Tarihi:

Fuarın onur konuğu Pamuk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2007 21:54

Frankfurt'ta 10 Ekim-14 Ekim 2007 tarihinde yapılacak olan ve İspanya özerk bölgesi Katalonya'nın "konuk ülke" olarak ağırlanacağı 59. Frankfurt Kitap Fuarı'nın onur konuğu Nobel ödüllü Orhan Pamuk olacak.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kentinde bu yıl 59.'su yapılacak olan Frankfurt Kitap Fuarı'nın onur konuğu Nobel ödüllü ünlü yazar Orhan Pamuk olacak.
10-14 Ekim 2007 tarihleri arasında yapılacak olan ve İspanya özerk bölgesi Katalonya'nın "konuk ülke" olarak ağırlanacağı 59. Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye 5 etkinliğe imza atacak. G2008 yılında Türkiye'nin onur konuğu olacak olması nedeniyle prova niteliği taşıyacak olan Frankfurt Kitap Fuarı'na Türkiye "Tüm Renkleriyle Türkiye" sloganıyla katılacak.
2007 Frankfurt Fuarı için Kültür Bakanlığı'nın 250m2 yer ayırttığı, bu yeri biraz daha genişletme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 250m2'nin küçük bir kısmının Ulusal Stand olarak ayrılacağı, kalan kısmının, 4 m2'ye kadar olan standların bedeli karşılığı diğer Türk yayıncıların kullanılımına açılacağı belirtildi.

BEŞ ETKİNLİK

Türkiye Yayıncılar Birliği, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası, İLESAM ve Türkiye PEN'in bir bütün olarak katılacağı ve "İnkarcı, savunmacı bir tutumla, tarihsel paylaşımları, yüzyılların alış verişini görmezden gelmek yerine bu tarihe ve şimdi içimizde barındırdığımız çeşitliliğe sahip çıkmalı, hakkını vermeliyiz" görüşüyle katılanacak olan Frankfurt Kitap Fuarı'nda 5 etkinlik düzenlendi.
Nobel ödüllü Orhan Pamuk ile bir etkinliğin yanı sıra Murat Belge'nin de katılacağı "Hayali Doğu, Hayali Batı" konulu bir tartışmanın yer alacağı etkinliklerin tarih ve saatleri şöyle:

- 10 Ekim saat 14.00: Forum Diyalog "Türk Edebiyatında Yeni Açılımlar"
Katılımcılar: Jale Parla, Saliha Peker, Enver Ercan, Müge Gürsoy Sökmen

- 11 Ekim saat 14.00: Forum Diyalog "Türkiye'de Çocuk Yayıncılığı"
Katılımcılar: Necdet Neydim, Nur İcozcu, Behiç Ak, Samiye Öz

- 12 Ekim Cuma: Forum Diyalog "Yakın Türkiye Tarihi" Oturumu
Katılımcılar: Fahri Aral, Christoph Neumann, Ethem Eldem, Tanil Bora

- 13 Ekim Orhan Pamuk'un katilimiyla bir etkinlik

- 14 Ekim: "Hayali Doğu, Hayali Batı"
Katılımcılar: Benedict Anderson, Nilüfer Göle, Jacobo Munoz Vega, Murat Belge












Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!