Fuar´da Türk rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Fuar´da Türk rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2005 00:00

Karlsruhe´de açılan Otomobil yan sanayi fuarına katılan Türk firmalar, Türkiye´de bu sektörde yaşanan gelişmeleri tanıttı.

Haberin Devamı




Yan Sanyi Fuarı
Almanya´nın Karlsruhe kentinde düzenlenen Otomobil Yan sanayi, makine ve teknik donanım Fuarı İnterpart´a katılan Türk firmalar, Türkiye´deki otomotiv sektötündeki gelişmeleri tanıttı. Messehalle´de üç gün süren fuara katılan Türk firmalar kendi üretimleri olan sanayi mallarını tanıtma fırsatı buldu.

Son gün panel düzenlendi

Fuarın son gününde ise bir panel düzenlendi. Panelde Türkiye´nin bu dalda gelişmeleri ve Almanya ile yapılacak ortak çalışmalar ele alındı.
Panele Karlsruhe Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi, Belgin Zağlı Münih Gigatronik Firması Danışmanı Yaşar Ayataç, TD-İHK Yönetim Kurulu Üyesi Faize Berger, Türkiye - Almanya firmalar arası organizasyon kuruluşu Bizzworking´den Muhlis Şahin ve Metin Arkis katıldı.

Türkiye sanayide hızla gelişiyor

Panelde sorulara yanıt veren TD-İHK Yönetim Kurulu Üyesi Faize Berger, ``2004 yılında çalışmalara başlayan kuruluşumuzda şu anda 200 sanayici üyemiz var. Bu fuarın amacı otomobil ve yan sanayi sektöründeki gelişmeleri tanıtmak ve her iki ülke firmalarına yeni bir ufuk açmaktır. Bu sektör Türkiye’de en hızlı gelişen sektördür. Türkiye artık sadece bir turizm ülkesi değil, dev adımlarla büyüyen ber sanayi ülkesi olmuştur’’ dedi.

Fuarlarda Türkiye´yi daha iyi tanıtacağız

Bizzworking Organizasyon Şirketi´nden Muhlis Şahin, Türk ve Alman Ticaret ve Sanayi Odaları yetkilileriyle birlikte çalışmalar yapmak istediklerini belirtti. Şahin, fuar ve tanıtım panelleri düzenleyerek otomobil ve diğer sanayi dallarında iki ülkenin girişimcilerini tanıştırmayı hedeflediklerini de söyledi. Şahin, gelecek yıl, Karlsruhe´de düzenlenen fuarda, Türkiye´nin ağırlığını daha da artırmak istediklerini kaydetti.

``Köprü kurmak istiyoruz’’

Münih Gigatronik Firması Danışmanı Yaşar Ayatac ise, ``Türkiye, endüstri ve sanayide büyük aşamalar kaydetti. Bizim firma olarak amacımız, Türkiye ile Almanya arasında köprü kurarak aktivitelerimizi değerlendirmektir’’ dedi.

Son olarak söz alan Karlsruhe Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Belgin Zağlı, ``Bütün arzumuz bu fuarlarda daha fazla Türk firmalarını görmektir. Türkiye, büyüyen sanayisi ile Avrupa´da daha çok adından söz ettirecek’’ dedi.

Orhan YELKENKAYALAR / KARLSRUHE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!