Fransalı Türkler ‘konsey’ kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Fransalı Türkler ‘konsey’ kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 17:26

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin partisi UMP’den yerel siyasete giren ve ardından merkez sağMODEM partisine geçen politikacı Yalçın Şimşek, İnkar Yasası’nın Fransa’daki Türklere çok şeyöğrettiğini söyledi. Şimşek, haftaya Paris’te bir araya gelerek ‘Türk Konseyi’ kuracaklarını belirtti.

Haberin Devamı

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin “İnkar yasası Anayasa Mahkemesi’nde reddedilse bile hızla yeniden getiririm” sözlerine bizzat kendi sağ kolu Elysee Danışmanı Henri Guaino’dan yanıt geldi. Henri Guaino, “Fransa demokratik bir ülkedir. Anayasa Konseyi inkar yasasını reddederse biz de anayasaya ve demokrasiye uyarız” dedi.

Fransa’nın kuzey doğusundaki St. Dizier’e seçim ziyareti yapan Henri Guaino, burada gerçekleştirdiği toplantılarda bölgede yaşayan Türk kökenli yerel politikacıların inkar yasası ile ilgili sorularıyla karşılaştı. Yerel yönetimde UMP içinde politikaya giren, ardından merkez sağ MODEM partisine geçen Türkiye kökenli politikacı 35 yaşındaki Yalçın Şimşek, “Cumhurbaşkanı bu yasa reddedilirse yeniden getiririm demiş, bu doğru mu?” sorusuna Guaino, “Anayasa Mahkemesi reddederse, Fransa demokratik bir ülkedir ve anayasaya ve demokrasiye uyarız. Mahkeme reddederse, inkar yasasının yeniden gündeme gelme şansı biter” dedi.

Guaino, “Ülke krizdeyken başka bir iş yokmuş gibi neden bu yasa acil getirildi?” sorusuna ise, “Ben bu sorunuza cevap veremem çünkü m ben seçilmiş biri değilim, yalnızca Sarkozy’nin danışmanıyım. Bu soruyu seçilmişlere yöneltin” cevabını verdi.

Artık sesimiz duyulacak

Guaino’nun sözlerini değerlendiren Yalçın Şimşek, inkar yasasının Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi için yerel politikada etkili bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Şimşek, “İnkar yasasına karşı çalışmalarımız bize bir şey öğretti. Fransız demokrasisinde örgütlü olduğunuzda sesinizi duyurabiliyorsunuz. Bundan böyle biz de en az diğer topluluklar kadar haklarımıza sahip çıktığımızı göstermek ve demokratik gücümüzü kullanmak için çalışacağız. İşte inkar yasası etrafında bir araya gelen her çevreden örgüt ve insanlar olarak, yasa durdurulsa bile çalışmalarımıza son vermeyeceğiz. Önümüzdeki hafta, Türk Temsilcileri Ulusal Konsey’i adında bir üst çatı örgütlenmesi için Paris’te bir araya geleceğiz. Bundan sonra seçimlerde ve politik tartışmalarda bizim de sesimiz duyulacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!