Fransa gizli favori

Güncelleme Tarihi:

Fransa gizli favori
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2012 15:56

AVRUPA 2012 Futbol Şampiyonası'nda Fransa favori görülürken Almanya beşinci olacak denildi.

Haberin Devamı

Ev sahibi Polonya'nın 9. sıraya yerleşeceği ifade edilirken diğer ev sahibi Ukrayna'ya ise hiç sanş verilmedi ve son sıraya yerleştirildi. Şampiyonaya katılan takımları analiz yaptıran Alman Bild gazetesi 1984 ve 2000 yıllarında iki kez Avrupa Şampiyonu olan Fransa'nın 3. kaz şampiyonlukla kucaklaşacağı kaydedildi.

Sıralamada ev sahibi Ukrayna son sırada

EURO 2012'de turnuvanın gizli favorisi olarak gözüken Fransa'nın son günlerde bu gizlilik örtüsünden çıkıp turnuvanın favorisi olduğu yorumu yapıldı. AYapılan Analizde şu sıralama ortaya çıktı. 1. Fransa, 2. İspanya, 3. Hollanda, 4. Rusya, 5. Almanya, 6. İngiltere, 7. İtalya, 8. Yunanistan, 9. Polonya, 10. İsveç, 11. Hırvatistan, 12. İrlanda, 13. Çek Cumhuriyeti, 14. Portekiz, 15. Danimarka, 16. Ukrayna

A GRUBU

A Grubu'nda ev sahibi Polonya'nın ev sahibi olma artısı yanında 6 hazırlık maçından 5'in kazanması avantajları. En büyük sorunları Bundesligada oynayan futbolcularının milli takımda başarılı olamamaları ve kalecileri Szczesny'nin kalede fazla güven vermeyişi. Yunanistan'ın takım oyunu oynaması avantajına karşın ofansif bölgede zayıf oluşları dezevantaj olarak değerlendirildi. Rusya'nın son özel maçta İtalya'yı 3-0'la geçmesinin moraliyle turnuvaya başlayacak olması avantaj. As kalecileri Akınfejew'in sakatlığnın sürmesi düşündürmekte. Çek Cumhuriyeti defansı güçlü fakat oyunda başarılı olmalarının oyun kurucusu Rosicky'nin o günkü formuna bağlı olması.

B GRUBU

Almanya Schweinsteiger'inde takıma girmesiyle en güçlü kadrosuyla mücadele edecek. Dezevantajları ise yedek kalacak olan Şampiyon Dortmund'un liberosu Hummels ve diğer yedeklerin hoşnutsuzlukları. Ayrıca Boeteng'in çıplak modelle otel kaçamağı yapması. Portekiz'de Ronaldo, Pepe ve Coentrao formda. En büyük şansızlıkları ise Hollanda ve Almanya ile aynı grupta olmaları. Tempolu futbolları ve ofensif dünya yıldızları Snejder, Robben, van Persie'nin kadroda olması avantaj teşkil ediyor. Defansta Mathijsen'in sakat oluşu ise dezevantajları. Danimarka'da takım ruhu ve kurt ve tecrübeli antrenör Morten Olsen'in başlarında olması avantaj teşkil ederken, kalede yaşanan sorun eksikleri.

C GRUBU

İspanya 11'nin hepsi bir star, teknik becerileri ve tecrübeleri avantaj. Kaptan Puyol ile da Villa'nın eksikleri dezevantaj. İtalya'nın Balatolli gibi bir maça damga vuracak, maçı kazandıracak iyi bir futbolcusunun olması avantajı. Şike olaylarının takıma huzursuzluk getirmesi ise dezevantajları. İrlanda'nın İtalyan antrenör Trapottoni ile 14 maçtır yenilmemesi artısı, eksisi ise sadece 31 yaşındaki Los Angeles forveti Keane'nin gol atması. Hırvatistan'ın avantajı ise Teknik direktör Bilic yönetiminde oluşan takım ruhu ile oynaması. Bayern Münihli Olic ve Hamburg'lu forvet İlicevic'in sakatlıkları hissedilecek.

D GRUBU

Lampard gibi deneyimli bir futbolcunun eksikliğine rağmen İngiltere kendisin göstermek için bir ruhla hareket ediyor. En büyük dezevantajı ise golcü santraforu Rooney'in cezaı nedeniyle 2ilk iki maçta oynamayacak olması. Ukrayna ev sahibi olma avantajı yanında ilk üç kalecisininde sakat olup turnuvada oynayamayacak olmaları. Forvet asları Schewtschenko (35) ile Voronin'in (31) turunva için yaşlı olmaları dezevantaj oluşturuyor. İsveç'te ise kaptan Zlatan İbrahimovic'in üstün forku avantaj gibi gözüküyor. En büyük eksikleri ise henüz ilk 11'ini oluşturamamaları. Turnuvanının şampiyon adayı Fransa'nın son üç hazırlık maçını galip kapayıp 9 gol atıp sadece 2 gol kalesinde görmeleri. Real Madrid'li santrafor Benzema formda. En büyük dezevantajları ise Mexes ve Rami'nin çok yavaş ve kolay çalım yemeleri.

Son haftalardaki üstün formuyla dikkat çeken Franck Ribery, "Fransa hak ettiği şampiyonluğu EURO 2012'de alacaktır" dedi. Hızlı ve kendine has kıvrak çalımları yanında üstün tekniğiyle dikkatleri üzerine çeken , gününde olduğu zaman takımı tek başına başarıya götürebilecek ender futbolculardan birisi olan Ribery, şunları söyledi: "Kiev'de 1 Temmuz'da şampiyon olup Almanya'nın üç kez kazandığı kupayı bizde üçüncü kez ülkemize götürüp eşitleyeceğiz" dedi.

Fransa şampiyon olacak

Bir dönem Galatasaray formasında taşıyan ve üç yıldan beri Bayern Münih'in kadrosunda bulunan Ribery, turnuvanın gösterilen yıldız futbolcuları arasında ön sıralarda. İslam dinine geçerek aldığı Bilal ismiyle çağrılmasını isteyen Ribery "Fransa A Milli Takımı ile 21 maçtır yenilmediğimiz gibi oynadığımız futbol ve performansımızı çok beğeniyorum. Son üç maçta attığım goller bana daha fazla moral ve enerji toplamamı sağladı" diye konuştu. Fransa ve Alman Medyası'na verdiği röportajlarda kendisine ve milli takımdaki arkadaşlarına çok güvendiğini vurgulayan Ribery ,"Fransa'nın şampiyon olması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Blanc ile 21 maçtır kaybetmiyorlar

Eski milli futbolculardan Laurent Blanc'ın antrenörlüğe getirilmesinden sonra son 19'u resmi 21 maçını kaybetmeyen Fransa Milli takımı turnuvanın gizli favorisi olduğunu kanıtladı. 2010 yılında Dünya Şampiyonası'nda başarılı olamayan ve aralarında Anelka ve Ribery'in de olduğu futbolcuların isyanıyla sona eren şampiyona sonrası takımın başına geçen eski Fransa'nın milli futbolcularından Blanc takımı toparladı. Kendisine Cumhurbaşkanı lakabıda verilen Laurent Blanc Fransa A milli takımında yıllarca forma giyen tecrübeli bir futbol adamı olduğunu takımın başına gelince gösterdi ve takımı Polonya ve Ukrayna'daki finallere taşıdı. Geçtiğimiz Şubat ayında Bremen'de turnuvanın favorisi Almanya'yı da özel maçta 2-1'lik skorla geçen Fransa futboluylada beğenilmişti. Alman Milli Takımının Menajeri Oliver Bierhoff , "Fransa şampiyonada çok önemli bir rol oynayacak. Benim için favori bir ülke" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!