Frankfurt'ta tiyatro şenliği

Güncelleme Tarihi:

Frankfurtta tiyatro şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2011 16:22

Frankfurt'ta düzenlenen 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlamasına ünlü sanatçılar Emin Olcay, Tamer Levent, Aliye Uzunatağan, Hayat Olcay ile Erden Alkan katıldı.

Haberin Devamı

27 MART Dünya Tiyatrolar Günü, Frankfurt'ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Frankfurt Türk Alman Kulubü ile Tiyatro Frankfurt'un birlikte düzenlediği kutlamaya Türkiye'den ünlü tiyatrocular Emin Olcay (Kurtlar Vadisi), Hayat Olcay (Kurtlar Vadisi), Aliye Uzunatağan (Unutulmaz), oyuncu ve tiyatro eleştirmeni Tamer Levent'in yanısıra Mainz'da yaşayan tiyatrocu Erden Alkan katıldı. Oyuncu Emin Olcay, 1970 ile 1974 yılları arasında Düsseldorf'ta Sanat Akademisi'nde okuduğunu, Almanya'yı iyi bildiğini söyledi.

TİYATRO FRANKFURT'A YARDIM SÖZÜ
Talep edildiğinde Devlet Tiyatroları'nın Frankfurt'a gruplar gönderilebileceğini kaydeden sanatçı Aliye Uzunatağan, Tiyatro Frankfurt'a kişisel yardım sözü verdi. Unutulmaz dizisinde anne rolüyle beğeniyle izlenen Uzunatağan şöyle dedi: "Çocuğunuz yaratıcılığını keşfetsin. Fizik portresi ile ruhsal portresi birleşsin. 50 yıldır tiyatronun içindeyim. Ben halen talebeyim. Tiyatro Frankfurt'un yanında olalım. Onlar benden ne talep ediyorsa o konuda yardım etmek isterim. Onlara daha çok yardım sözü veriyorum. Oyna derlerse oynarım."

KIYMETİ HALA BİLİNMİYOR
Tamer Levent ise "Her yıl 27 Mart'ı bayram haline getirmek isteriz. Bazen başarılı olabiliyoruz. Bu yıl ise çok güzel Dünya Tiyatrolar Günü kutlaması oldu. Tiyatronun ne işe yaradığı halen bilinmiyor. Haklar konusu Türkiye'de halen yerini bulmadı. Kemal Sunal ailesi tekrar eden filmlerden yeni para almaya başladı" dedi. Mainz'da yaşayan oyuncu Erden Alkan, "Güldürü insanları birbirine yakınlaştırıyor. O nedenle Türkçe eserleri Almanca olarak oynadık. Çok da iyi oluyor" diye konuştu. Kutlamada Tiyatro Frankfurt'un 'Oyuncudan oyuncuya', Muslukcu ve Film gibi oyunları ile Fatoş ve Metin Yıldız'ın türkü dinletileri büyük alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!