Frankfurt’ta profesyonel koçluk eğitimi başladı

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’ta profesyonel koçluk eğitimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2022 11:15

Almanya’nın Frankfurt kentindeki Rana Kaplan Competence Academy’de ICF ACSTH onaylı ‘profesyonel koçluk’ eğitimi yüz yüze ve online üzerinden başladı.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALARIYLA ilgili bilgi veren akademinin kurucusu Gözde Ağseren Bayır, şunları söyledi: “Hedefimiz, katılımcıların koçluk mesleğini öğrenmek ve anlamakla birlikte bu yetkinlikleri özel yaşamlarında da icra edebilir seviyeye gelmelerini sağlamak. Çözüm ve fayda odaklı, üretken, kalite ve anlam dengesi gelişmiş, insanların ve organizasyonların yaşamlarında kolaylaştırıcı etki unsuru olan, mutlu bireyler, aileler ve toplumlar oluşmasına katkı sağlamak. Koçluk mesleğini ICF standartları ile yaygınlaştırmak, günümüzün ve geleceğin bu değerli mesleğine sahip çıkmak ve olması gereken en doğru yetkinlikler ve bilimsel bilgilerle donatılmış profesyonel koçlar yetiştirmektir.”

GÖZDE AĞSEREN BAYIR KİMDİR?
PCC&Eğitmen Gözde Ağseren Bayır, Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında kurucu üyesi olduğu Toplumsal Sorumluluk Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Bu süreçte Kocaeli’nin en büyük etkinliklerinden biri olan Hayal Akademisi ve Hayalleriyle Hayata Yön Veren Kadınlar projelerinin sorumluluğunu üstlendi. Aynı yıllarda Rana Kaplan Competence Academy’de ICF onaylı Profesyonel Koçluk Eğitimi ve diğer kişisel gelişim eğitimleri ile birlikte NLP Uzmanlığı eğitimini de tamamlayarak kariyerine bu çatı altında koç ve eğitmen asistanı olarak başladı. Üç yılın sonunda eğitmen olarak görev yapmaya başladı. 8 yılı aşkın süredir eğitmenlik görevine devam eden Bayır, 10 yılı aşkın süredir birçok sosyal sorumluluk projesinin tasarlanması ve yürütülmesinde yer aldı. ‘Gezgin Koçlar’ platformu ile 2022’de 57 ülkeye ulaşan Bayır, deneyimlerini www.gezginkoclar.com ve yeni başladıkları podcast çalışmalarıyla paylaşıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!