Frankfurt'ta PEGIDA’yı protesto ettiler

Güncelleme Tarihi:

Frankfurtta PEGIDA’yı protesto ettiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 09:47

Frankfurt'ta da PEGIDA ve PEGIDA karşıtı eş zamanlı gösteriler düzenlendi. Frankfurt Hauptwache meydanında toplanan PEGIDA yanlısı yaklaşık 100 kişi, Frankfurt’taki 3. gösteriyi gerçekleştirdi. Konuşmacılar, kurulan platformda yabancı düşmanlığına ilişkin açıklama yaptı.

Haberin Devamı

PEGIDA karşıtı düzenlenen eyleme ise daha yoğun katılım sağlandı. Soğuk havaya rağmen toplanan yaklaşık bin kişi, PEGIDA hareketini protesto etti. Gösteride, "PEGIDA'ya hayır" ve "Irkçılığa ve şiddete hayır", "İslam Almanya’ya aittir" yazılı pankartlar taşındı, Almanca şarkı söylendi.

Öte yandan, iki grup arasında sık sık sataşmalar yaşanırken polis, grupların karşılaşmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı. Ayrıca, Frankfurt polisi tarafından yapılan açıklamada, karşıt gruptaki göstericilerin polise yumurta attığı belirtildi.

Frankfurtta PEGIDA’yı protesto ettiler


Dresden kentinde 20 Ekim'de 350 kişilik PEGIDA grubu gösterilere başlamış, İslam ve göçmen karşıtı söylemleriyle desteğini artırmıştı. Grubun 12 Ocak’ta yaptığı gösteriye 25 bin, 25 Ocak'taki son gösteriye ise 17 bin 300 kişi katılmıştı. 19 Ocak’taki gösteri, Bachmann’a terör saldırısı yapılacağı tehdidi üzerine iptal edilmişti.

Frankfurtta PEGIDA’yı protesto ettiler


Bachmann'dan sonra PEGIDA'nın yüzü olarak nitelendirilen, hareketin sözcüsü Kathrin Oertel ile 4 kişi de yönetimden ayrılmış ve bu kişiler ''Avrupa için Doğrudan Demokrasi (DDFE) adı altında yeni bir dernek kurmuştu. PEGIDA'nın yönetiminde yaşanan bu sorunlardan dolayı 2 Şubat'ta planlanan PEGIDA gösterisi düzenlenmemişti.

Frankfurtta PEGIDA’yı protesto ettiler


Oertel’in kurduğu DDFE derneğinin pazar günü Dresden'de düzenlenen gösterisine yaklaşık 500 kişi katılmıştı.

Ülkenin diğer kentlerinde de yabancı düşmanı gruplara ilham kaynağı olan PEGIDA hareketini taklit eden oluşumlar ortaya çıkmış, Berlin’de BAERGIDA, Köln’de KOEGIDA, Münih’te BAGIDA, Leipzig'de LAGIDA gibi benzer gruplar kurulmuştu.

ABD, bir süre önce PEGIDA'nın gösterilerini gerekçe göstererek Almanya’ya gitmek isteyen ve bu ülkede ikamet eden vatandaşlarına seyahat uyarısında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!