Frankfurt Türk filmlerini sevdi

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Türk filmlerini sevdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2010 12:34

Frankfurt'ta 5 Kasım'da start alan 10. Türk Film Festivali önceki akşam sona erdi. Kısa metrajlı film kategorisinde Türkiye'den “Yarın“, Almanya’dan da “Zone“ isimli filmler ödüle layık bulundu.


ALMANYA
'nın Frankfurt kentinde 5 Kasım'da başlayan 10. Türk Filmleri Festivali önceki akşam gösterilen "Pehlivan", "Takiye-Allah'ın Yolunda", "Ay Lav Yu" ve "Anadolu'nun kayıp Şarkıları" filmleriyle ile sona erdi. Filmlerin sadece toplumsal gerçeği göstermediği aynı zamanda yönlendirdiğine dikkat çeken festival başkanı Hüseyin Sıtkı, "Türk Film Festivali kapsamında gelecek yıllarda kısa metrajlı filmlere daha fazla yer vermek isityoruz. Gençlerin kendilerini kanıtlamaları için onlara çok yönlü destek olmayı amaçlıyoruz. Böylece, Türkiye ve Almanya’da yaşanan değişimler anlatılarak kısa filmler ile farklı bir bakış açısı yakalayıp pek çok konuda olduğu gibi sosyal yaşamın gerçekleri üzerinde de ciddi bir gelişme kendini gösterecektir“ dedi.

Türk Film Festivali kapsamında kısa metrajlı film kategorisinde Türkiye'den "Yarın", Almanya'dan da "Zone-Sınır" isimli filmler ödüle layık görüldü. "Yarın" filmini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Sedat Aygün çekti. "Zone-Sınır" isimli kısa metrajlı filmi de Bayreuth Üniversitesi Sinema Televizyon ve Basın Bölümü öğrencisi Aslı Özarslan yaptı. Aygün ve Özarslan'a çok özel ödülleri gelecek yıl yapılacak 11. Türk Film Festevali'nde verilecek.

YAŞAM DEVAM EDİYOR
İki dakika olarak hazırlanan ‘Yarın’ filminde, basketbol aşkı ile her gün saatlerce kapısının önünde bulunan basketbol sahasında oynayan bir gencin deprem sırasında yaşadığı trajik olay anlatılıyor. 12 dakika olarak hazırlanan Türkçe "Sınır" anlamına gelen ‘Zone’ isimli kısa metrajlı filmde ise Alman vatandaşı olan sakallı bir Türk genci ile uzun saçlı bir Alman gencinin yaşadıkları ortak sorunlar dile getiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!