Frankfurt’taki seçim hilesine suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’taki seçim hilesine suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 13:54

Ankara’da bulunan Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı (YİSK), başkası adına oy kullanırken yakalanan Frankfurt’ta Sandık Kurulu Başkanı ve DİTİB Dietzenbach Camisi din görevlisi Hasan Tüfek hakkında seçim suçu tespitini yaptı.

Haberin Devamı

YİSK başkanlığı kararını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. CHP’nin avukatı Ali Hikmet Akıllı, YİSK’da yaptıkları toplantıda, Tüfek’le ilgili Frankfurt’ta tutulan tutanağı görüşerek karar haline getirdiklerini kaydetti.

Karara göre Hasan Tüfek ve memur üye Ahmet Ş.’nin görevinden alınıp yerlerine başkalarının atandığını bildiren Akıllı, “Gereğinin takdir ve ifası için kararın bir örneğini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderme kararı aldık. Savcılık artık o konuyla ilgili soruşturma yapacak. Hannover’de de bir Sandık Kurulu Başkanı’nın itirazı almadığı, deftere geçirmediği, hatta YSK genelgesini yırtarak ‘Ben bunu tanımam’ diyerek attığı yolunda bir şikayet geldi. Onunla ilgili de bir başka kararımız var. Onu da Başsavcılığa gönderdik. Yine bir din görevlisi A.K hakkında var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!