Frankfurt Kitap Fuarı'nda keşkek yapacak

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Kitap Fuarında keşkek yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 00:44

Kültür Bakanlığı Gönüllü Tanıtım Elçisi ve Hürriyet Gazetesi mutfak kültürü yazarı Sahrap Soysal, Frankfurt Kitap Fuarı’nda 200 kişilik Geleneksel Tören Keşkeği yapacak ve izleyicilere tattıracak.

Haberin Devamı

Kültür Bakanlığı Gönüllü Tanıtım Elçisi ve Hurriyet Gazetesi mutfak kültürü yazarı, TV programcısı Sahrap Soysal, Frankfurt Uluslararası Kitap Fuarı’nda önemli bir yemek şovu gerçekleştirecek.

Sahrap Soysal, bir yandan izleyicilerin Türk mutfağının geleneksel ve yöresel tatlarıyla tanışmalarını sağlarken bir yandan da örnekler eşliğinde bu eşsiz tatların geçmişten süzülerek günümüze ulaşan ilginç hikayelerini anlatacak.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesine giren Geleneksel Tören Keşkeği kültürünün ana malzemesi keşkeğe ise sunumda özel bir yer ayrılacak.

200 KİŞİ DOYACAK
Soysal, 200 kişilik Geleneksel Tören Keşkeği yemeğini izleyicilerin önünde yapacak ve tattıracak. Soysal ayrıca Türk mutfak kültürü ile ilgili olarak İngilizce bir konferans verecek. Sahrap Soysal, fuar kapsamındaki “Geleneksel ve Yöresel Türk Mutfağından Seçkiler” isimli etkinliği, 12 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’te Gourmet Gallery, Salon 3.1’de gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Londra Kitap Fuarı ve Paris Kitap Fuarı’nda da etkinlik gerçekleştirdiğini belirten Soysal, “Geleneksel ve Yöresel Türk Mutfağından Seçkiler, beşinci etkinliğim olacak” dedi. Soysal, “yemek şovu”na tüm okurları beklediğini belirterek, şu bilgileri verdi:

EN İYİ TANITIM: MUTFAK
“UNESCO tarafından ‘Somut olmayan kültürel miras’ listesine giren ilk ve tek yemeğimiz Geleneksel Tören Keşkeği yemeğini, Frankfurt Uluslararası Kitap Fuarı gibi çeşitli kültürlerin buluştuğu bir ortamda anlatmak istedim. Ülke tanıtımının önce mutfaktan geçtiğine inanıyorum. Ancak, Türk Mutfağı’nın tanıtım eksikliği yaşadığını da hepimiz biliyoruz. Kadınla erkeğin ortaklaşa yaptığı, birlikte emek harcadığı belki de tek yemeğimiz olan keşkek, aynı zamanda törensel niteliği olan çok önemli bir kutlama yemeğimiz. Tokat’tan getirdiğim “callak” denilen tokaçla döverek yapacağım keşkek için ön hazırlık safhası çok zahmetli. Fuardaki bu programda, Maraş tarhana çorbası ve güneşte kurutulmuş yoğurt gibi birçok yöresel ürünümüzün tanıtımını da yapacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!