Frankfurt Kitap Fuarı’nda Çanakkale çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Kitap Fuarı’nda Çanakkale çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 10:35

Türkiye’den 3 bin kitabın ve Çanakkale Savaşı’nı anlatan 150 eserin sergilendiği Türkiye Ulusal Standı açıldı

Haberin Devamı

67. Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’nda Türkiye Ulusal Standı Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Kütüphanele ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Cumhurbaşkanlığı Kültür Dairesi Müdürü Nuran Yurdakul ve Frankfurt Başkonsolosu M. Mustafa Çelik, Basın Yayın Birliği Başkan Münir Üstün, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ile TBYM Başkanı Alpaslan Durmuş ve Yayıncılar Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Doğru’nun da katılımıyla açıldı.

Frankfurt Kitap Fuarı’nda Çanakkale çıkarması


Müsteşar Yardımcısı Gül açılışta “Ulusal standı oluştururken kamu ve özel sektör işbirliğinin örneğini sergiledik. Ulusal stantta da Türkiye’nin en güzel temsilcilerinin eserlerini bulabileceksiniz. Cumhurbaşkanlığı ilk defa fuara katılıyor. Türk kültürünü ve edebiyatını dışa açılımını gerçekleştirmek için kurulan Feda kampasında on yılda ülkede 59 dilde 1929 esere destek verdik, bunlardan 1440’ı yayınlandı” dedi.

Frankfurt Kitap Fuarı’nda Çanakkale çıkarması



TÜRKİYE GELENEĞİN PARÇASI

Frankfurt Başkonsolosu M. Mustafa Çelik ise kitap fuarının köklü bir geleneğe sahip olduğunu belirterek, “Türkiye bu geleneğin bir parçası oldu” diye konuştu.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Erhan Afyoncu da Türkiye’nin matbaanın geç gelişini son otuz yılda yaptığı atılım ve yılda elli bine ulaşan kitap sayısıyla telafi ettiğini savundu. Prof. Dr. Ayfoncu, sırada kütüphanelere yapılacak yatırımın olduğunu söyledi. Çanakkale sergisini tarihçi yazar Muzaffer Albayrak ile birlikte hazırlayan Prof. Dr. Afyoncu, Çanakkale Savaşı kitapları sergisinin son yüz yılda yayınlanan kitaplardan sekiz dilde 150 kitabı sergilediklerini açıkladı.

Sergide kaynak ve az bilinen kitaplara yer verdiklerini belirten Prof. Dr. Afyoncu, “Yirmi ülkenin evlatlarını gönderdiği, bir milyon insanın katıldığı Çanakkale, dünya tarihini serüvenini değiştirdi. Muhtelif devletler savaşı kazanamadığı için 1917 yılında Ekim devrimi gerçekleşti. Savaş sırasında kitaplar yayınlanmaya başladı. Çanakkale tüm dünyayı ilgilendiriyor” diye konuştu.

Türkiye Ulusal Standı Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Kütüphanele ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, ve Frankfurt Başkonsolosu M. Mustafa Çelik birlikte Çanakkale sergisinin kurdelesini kestiler.

67. Uluslararası Kitap Fuarı, Pazar gününe kadar devam edecek. Türkiye ulusal standında yazar ve düşünürlerin katılımıyla toplantılar gerçekleşecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!