Frankfurt favori ALBA Berlin' i eledi

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt favori ALBA Berlin i eledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 15:22

Deutsche Bank Skyliners play off çeyrek final dördüncü maçında ALBA Berlin' i 69-58 yenerek yarı finale yükseldi. Güçlü rakibini 3-1' lik galibiyet serisiyle geçen Frankfurt yarı finalde Göttingen-Bremerhaven galibiyle karşılaşacak.

Haberin Devamı

MURAT Didin'in eski takımı Frankfurt Deutsche Bank Skyliners Alman Beko Basketbol 1. Lig'i play off çeyrek final dördüncü maçında sahasında ALBA Berlin 'i 69-58 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Seride 3-1 yaparak yarı finale yükselen Frankfurt'un final yolundaki rakibi ise Bremerhaven-Göttingen maçının galibi olacak. Frankfurt özellikle ikinci yarıda göz kamaştıran güzel ve etkili oyunuyla da taraftarlarına şampiyonluk için umut verdi.


İyi defans iyi oyun
Çok sayıda Türk'ünde izlediği karşılaşmaya Frankfurt hızlı başladı. İlk üç dakikada yıldızlar ordusu ALBA'ya sayı attırmayan Frankfurt, Derrick Allen'den gelen sayılarla sevindi. Defansta başarılı olan Deutsche Bank Skyliners skoru 22-8'e yükseltti. İlk periyot Frankfurt'un 22-13 üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta oyunda ağırlığını hissettiren Alba, Hamann ve Sekulic'n üçlükleriyle farkı eritmeye başladı. Ribaundda Labovic'in üstün performansla oynadığı bu çeyrekte Frankfurt özellikle sahanın yıldızı Allen'den gelen sayılarla ilk yarıyı 31-27 önde kapamasını bildi.

Haberin Devamı

Basketbol şovu vardı
Frankfurt-Höchst Ballsporthalle'yi dolduran 5 bin seyircinin izlediği karşılaşmanın ikinci yarısına Frankfurt McKinney ve Labovic'in üçlükleriyle başladı ve 11-0'lık skor üstünlüğü elde ederek skoru 40-30'a taşıdı. Her iki takımın karşılıklı sayılarıyla seyircileri coşturduğu üçüncü çeyrekte Frankfurt'un gösterdiği basket alkış topladı. Bu çeyrek de Frankfurt'un 53-41 üstünlüğüyle kapandı.


Heyecan dorukta
4.periyota 12 sayı üstünlükle giren Deutsche Bank Skyliners'in bu çeyrekte adeta basket şovu vardı. Cemal Nalga'nın oyunda süre alamadığı ALBA Berlin'in yıldız basketcilerinin Hamann hariç tutuk bir oyun ortaya koymaları ise şaşırttı. Salondan 69-58 'lik farklı bir galibiyetle ayrılan Frankfurt yarı finale yükselme sevincini yaşadı.


Maçın adamı Allen
Frankfurt'ta Derrick Allen 26 sayı ile en skorer olurken 9 ribaund ve kaptığı toplarla maça adeta damgasını vurdu. Frankfurt'ta ayrıca Aubrey Reese 13 sayı atarak çift haneli sayıya ulaştı. ALBA Berlin'de ise 12 sayı kaydeden Adam Chubb en skorer oldu.

Haberin Devamı

Antrenör Gordon mutlu
Farklı galibiyetin hem kendisini hemde seyircileri coşturduğunu dile getiren Headcoach Herbert Gordon "Tüm karşılaşma boyunca sporcularım üstün performans sergilediler. Hem defansta ve ofansta çok iyiydik. Özellile gün Derrick Allen'in günüydü.. Farklı galibiyet bize iyice moral verdi. Play-off'ta güçlü rakibimizi saf dışı ederek yarı finale yükseldiğmiz için çok sevinçliyiz. Yarı finaldeki rakibimizi de geçip finale yükselmek istiyoruz." dedi


Yarı final ik maçı 26 Mayıs ta
Frankfurt Deutschebank Skyliners 26 Mayıs Çarşamba günü evinde Göttingen-Bremerhaven galibiyle play-off yarı final ilk maçına çıkacak. Göttingen ile Bremerhaven seride 2-2 berabere. Frankfurt Höchst Ballsporthalle'deki karşılaşma saat 18:00'de başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!