Forma için ölürüz!

Güncelleme Tarihi:

Forma için ölürüz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2012 11:55

Taraftarların “bu forma için ölürüz” sloganı Euro 2012 için gerçek olmak üzere.

Haberin Devamı

Ukrayna ve Polonya’nın ev sahipliği yapacağı “Euro 2012” futbol turnuvası öncesi Avrupa Tüketici Örgütü (BEUC) tarafından yayımlanan bir rapor şok etkisi yarattı.

Euro 2012 boyunca ülkelerini desteklemeye gelen ve forma satın alan taraftarları uyaran BEUC, Polonya ve Ukrayna’nın da dâhil olduğu 9 ülkenin formalarında “zehirli kimyasallar” saptandığını açıkladı.

İspanya, Almanya, Ukrayna, Rusya, Fransa ve İtalya formalarındaki çubukların boyasında kurşun kullanıldığı, İspanya ve Almanya'nın çocuk kitlerinde, Portekiz ve Hollanda takımlarının formalarında ise nikel seviyesinin yasal sınırların üstünde olduğu tespit edildi.

Bir forma 90 Euro

BEUC özellikle Polonya milli takımının kullandığı ve ter kokusunu önlemek için kullanılan “organtin” maddesinin sınırların üstünde olduğu için satışının yasaklanmasını istedi. BEUC Başkanı Monique Goyens, “Formalara 90 Euro ödeyen taraftarların endişeleneceği en son şey ürünlerin kalitesi ve güvenilirliği olmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

BEUC perakende mal potansiyeline zararlı ve zehirli kimyasallara karşı denetimleri sıkılaştırmak için mevcut AB kimyasallar mevzuatının gözden geçirilmesi için çağrıda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!