Ford Köln’de uyarı grevi

Güncelleme Tarihi:

Ford Köln’de uyarı grevi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 10:32

ALMANYA’nın Köln kentindeki Ford fabrikasında IG Metal Sendikası’nın düzenlediği uyarı grevine sabah vardiyasında çalışan 7 bin 500 işçi katıldı.

Haberin Devamı

İki saatliğine işi bırakan işçiler, maaşlarına yüzde 6,5 oranında zam, meslek eğitimini bitiren gençlere süresiz iş sözleşmesi ile taşeron şirketler üzerinden çalışan işçilerin eşit maaş talebinde bulundular.

Ford İşçi Temsilciliği Genel Başkanı Thomas Freeles yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Değerli mesai arkadaşlarım çok ve sesli olmamız lazım. Ancak bu şekilde işverene taleplerimizin arkasında durduğumuzu kanıtlayabiliriz. IG Metal ile işveren arasında yapılan görüşmelerin ilkinde bize teklif edilen yüzde 3 oranındaki zam önerisi kabul edilemez. Yüzde 3 oranında maaş zammı öneren birisinin cebi doludur ve istese yüzde 6’yı da verebilir. Amerika’daki yönetimin karından biz de payımızı istiyoruz. Şayet işveren teklifimizi kabul etmek için zamanlarının olduğunu düşünüyorsa, o zaman bizim de yeterince vaktimiz var. Biz de onları fabrikamızın kapılarında 4-5 hafta çalışmadan bekletmeye hazırız.”

Sabrımız taştı
Görüşmelere katılan IG Metall Sendikası Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Temsilcisi Oliver Burkhard da, görüşmeler sonunda talep edilen şartların yerine getirileceğinden emin olduğunu belirterek, “Gençlerimize süresiz iş sözleşmesi sunulmasını istiyoruz. Maaşlarımıza, hakkımız olan yüzde 6,5 oranında zam istiyoruz. Taşeron şirketler üzerinden çalışan arkadaşlarımızın eşit işe, eşit maaş almalarını istiyoruz. Yönetimdekiler talep edilen şartları yerine getirmez ise işçiler üzerinden bir Cent kazanamayacak. İşverenler artık sabrımızın taştığını anlamalı ve taleplerimizi aynen kabul etmeli” dedi.

17 bin 500 işçi katıldı
Ford Sendika Temsilciliği Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Çözmez da, “Biz bu üç talebimizin arkasında olduğumuzu sabah vardiyasında çalışan 7 bin 500 işçinin katılımıyla ispatladık. Öğle ve gece vardiyasında çalışan işçiler de saat 02.00’de iki saat boyunca işi bırakarak, bugünkü uyarı grevine destek verecekler. Sonuçta Ford’da çalışan 17 bin 500 kişi bu uyarı grevine katılmış olacak. IG Metal’in taleplerinin Ford’da birebir uygulanacağını tüm arkadaşlarımıza duyurduk ve bugün buraya gelen herkese söz verdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!