Fırtına vurdu

Güncelleme Tarihi:

Fırtına vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 10:52

Almanya’da son bir kaç gündür yaşanan sıcak ve rutubetli havanın ardından, önceki günden itibaren ülkenin bir çok bölgesini sağanak yağış ve şiddetli rüzgarlar esir aldı.

Haberin Devamı

Fırtına nedeniyle birçok kentte su baskınları ve seller oluşurken, ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Şiddetli yağışlar Köln’ün kuzeyindeki Worringen ve Roggendorf semtlerinde su baskınlarına neden oldu. Birçok binanın bodrum katını su bastı. İtfaiye 300’den fazla ev ve iş yerinde su boşalttı.

Su baskınına evinin bodrumunda yakalanan bir kadın, boğulmaktan itfaiyecilerin yardımıyla kurtuldu. Dormund Üniversitesi’nde dersliklerin bulunduğu binadaki su borularındaki tıkanma sonucu oluşan su baskını nedeniyle bir tavan çöktü.

Su bastı, yangın çıktı

Berlin-Tegel Havaalanı’na inmesi planlanan birçok uçak, Berlin-Schönefeld ile Leipzig’e yönlendirildi. Brandenburg’un güney kesiminde sağanak yağış sonucu A13 otobanı da dahil bir çok yolda ulaşım güçlükle sağlanabildi. Senftenberg’teki bir polis karakolunun bodrum katını da su bastı.

Kaulsdorf’ta çatısına yıldırım düşen bir evde yangın çıktı. Saksonya’da yoğun yağış ve şiddetli rüzgar sonucu caddelerde seller oluştu. Ağaçların devrilmesi ve kanalizasyonların tıkanasıyla oluşan seller bir çok yolda ulaşımı imkansız hale getirdi. Kuzey Saksonya’da 30 numaralı ana yolun Bockwitz ile Kaisa arasındaki bölümü ulaşıma kapatıldı.

Memmingen’de şiddetli kasırga sonucu Allgaeu Havaalanı’ndaki bir binanın çatısı uçarak, park yerinde bulunan araçların üstüne düştü. Sıcak ve rutubetli havaya bağlı olarak gelişen fırtınaların Almanya’da önümüzdeki günlerde de etkili olması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!