FİLM GİBİ SOYGUN

Güncelleme Tarihi:

FİLM GİBİ SOYGUN
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2007 14:22

Berlin'deki Hatay Kuyumcusu'na, filmleri aratmayacak bir soygun düzenlendiği ortaya çıktı. Bodruma girip, alttan kuyumcunun zeminini balyozlarla kıran soyguncular güvenlik kameralarına da yakalanmamak için kameraları ve alarm sistemini devre dışı bıraktılar. Soygunda, 25 kilo altın çalındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın başkenti Berlin'de geçtiğimiz hafta, "Böyle bir olay ancak Hollywood filmlerinde olur" dedirten bir soygun yaşandı. Yaklaşık 17 yıldır Berlin'de hizmet veren Hatay Kuyumcusu'na gece yarısı giren soyguncular 25 kiloya yakın altını çalıp kayıplara karıştı.

Zemini kırıp girdiler

Soyguncular, bodrum katına gece vaktinde girip, kuyumcunun yaklaşık 1 metrekare büyüklüğündeki zeminini kırarak içeriye girmeyi başardılar. Soyguncuların, kuyumcunun merkezi alarm sisteminin yer aldığı arkadaki küçük odadan girmeleri, "Acaba dükkanı tanıyan birileri mi?" sorusunu akla getirdi.

Zarar 300 bin Euro

1972 yılından bu yana Almanya'da yaşayan Hatay Kuyumcusu sahibi Mardinli Aldulahat Bandır, "En az 300 bin Euro'luk zararımız var" derken, dükkanı bilen birilerinin soymuş olabileceğinden şüphelendiklerini söyledi.
Yaklaşık 7 ay önce Berlin'deki diğer şubelerinin akşam saatlerinde maskeli ve silahlı 3 kişi tarafından soyulduğunu belirten Abdulahat Bandır, "Daha yaralarımızı sarmadan bu ikinci şoku yaşıyoruz" dedi.
Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtindeki Hatay Kuyumcusu'na yapılan soygunun geçtiğimiz hafta sonu pazarı pazartesiye bağlayan gece gerçekleştiği belirtildi. Bandır, ikinci dükkanlarında yapılan soygunun planlı bir soygun olduğunu belirtti.

Vitrinler boşaldı

Pazartesi sabahı dükkana gelen çalışanların boş vitrinlerle karşılaştıklarını söyleyen Abdulahat Bandır, vitrinde satışa sundukları altınların yanısıra, tamir edilmesi için müşterilerin verdiği değerli takılarının da çalındığını kaydetti.

Bandır, "Kuyumcumuzun arka kısmında altın işleme ve tamir işleri yaptığımız küçük bir atölyemiz var. Hırsızlar sadece vitrindeki altınları almakla kalmamış bir de müşterinin tamir için verdiği değerli takıları götürmüşler. Ayrıca satış bölümündeki güvenlik kameralarının yanısıra televizyonu da yere atmışlar. Arka bölümdeki atölyede yer alan eşyalarımızı ise dağıtmışlar. Yapılanlara bakılırsa amaçları hem soyup hem de düşmanlık yapmakmış" dedi.

Soygunu nasıl yaptılar?

Soygundan sonra zararlarının büyük olduğunu kaydeden kuyumcu Abdulahat Bandır, "Hırsızlar gece vaktinde bodrum katının kapısını kırarak içeri girmişler. Sonra dükkanımıza çıkmak için zemini balyozlarla kırmışlar. Zeminden ilk açtıkları yerin direkt olarak altınların bulunduğu satış bölümü olduğunu görünce, alarm ve kameralardan korkup yaklaşık 1 metre ilerisindeki arka odanın yer aldığı zemini kırmışlar. Alarm sisteminin yer aldığı küçük odadan içeriye girerek önce alarmı parçalayarak devre dışı bırakmışlar, sonra da altınların bulunduğu odadaki güvenlik kameralarını kırmışlar. Yani soygunu çok iyi planladıkları gözüküyor. Ama alarmın nerede olduğunu bildiklerine göre, dükkanı tanıyan birileri olduğundan şüphe ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!