Fidel Castro: ABD’ye güvenmiyorum

Güncelleme Tarihi:

Fidel Castro: ABD’ye güvenmiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 15:32

Birce BORA / LONDRAKüba eski lideri Fidel Castro, ülkesinin ABD ile diplomatik ilişkilerini normalleştirme kararı ile ilgili ilk kez konuştu ve “ABD’ye güvenmiyorum ve onlarla hiç bir zaman diyaloğa girmedim” dedi. Ancak 88 yaşındaki lider sözlerine “Bu anlaşmazlıkların barışçıl yöntemlerle çözülmesine karşı çıktığım anamına gelmiyor. Biz herzaman tüm dünya halklarının kooperasyonunu ve kardeşliğini destekleyeceğiz. Bu inancımız siyasi hasımlarımız ile ilgili olarak da geçerli” diyerek devam etti.

Haberin Devamı

Küba liderinin 17 Aralık’ta dünya kamuoyuna açıklanan gelişmelerle ilgili sözleri Komünist Parti gazetesi Granma’da yayınlandı.

ABD ile Küba’nın diplomatik ilişkileri normalleştirmek için görüşmelere başlama kararı, beş yıldır tutuklu olan ABD'li iş adamı Alan Gross'un Küba tarafından serbest bırakılmasının ardından açıklanmıştı. ABD de Küba ile varılan anlaşma çerçevesinde Miami'de tutuklu bulunan "Küba Beşlisi"nin kalan son üç üyesini serbest bırakma kararı almıştı.

ABD ile Küba'nın ilişkileri, Fidel Castro'nun 1959'da devrimle iktidara gelmesinden kısa süre sonra bozulmuş, söz konusu gerginlik; ABD'nin Küba'ya 1960'tan bu yana ticaret ambargosu uygulamasına ve Washington ile Havana arasında diplomatik ilişkinin 1961'de kesilmesine neden olmuştu.

Şu anda Küba’da iktidarda olan Fidel Castro’nun erkek kardeşi Raul Castro, gelişmelerden memmnuniyet duyduğunu ve ticaret ambargosu probleminin de en kısa sürede çözülmesini temenni ettiğini söylemişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!