FDP koalisyonu topa tuttu

Güncelleme Tarihi:

FDP koalisyonu topa tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 00:00

FDP Genel Başkanı Guido Westerwelle, CDU/CSU ile SPD’den oluşan büyük koalisyon hükümetinin reform gücü olmadığını savundu.

Haberin Devamı

Hür Demokrat Parti’nin (FDP) Stuttgart’ta dün yapılan geleneksel \"3 Kral Buluşması\" toplantısında Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) oluşan koalisyon hükümeti adeta topa tutuldu.

FDP Genel Başkanı Guido Westerwelle, Angela Merkel başbakanlığında oluşturulan büyük koalisyonun ülkeyi düzlüğe çıkaracak bir politika üretmekten aciz olduğunu söyledi. \"CDU/CSU ile SPD’nin ekonomik ve sosyal alanda gereken reformları gerçekleştirme gücü yok\" diyen Westerwelle, seçmenlerin FDP’yi tek alternatif olarak gördüğünü savundu.

Guido Westerwelle, CDU/CSU’nun politikasının SPD’nin son 7 yılda uyguladığı politikadan farklı olmadığını belirtirken, \"Bu politikada ısrar edilirse ülkede işsizlik ve fakirlik daha da artar\" uyarısında bulundu. FDP lideri, hükümetin katma Değer Vergisi’ni (KDV) artış planını eleştirirken, bunu engellemek için tüm imkanlarını kullanacaklarını da ifade etti.

FDP Meclis Grup Başkaın Wolfgang Gerhardt da, büyük koalisyonun inandırıcı bir konsepti olmadığını söyledi. Gerhardt, \"bu CDU/CSU’lu bir başbakan liderliğinde sosyal demokrat bir politikanın devamıdır\" dedi.

FDP Genel Başkan Yardımcısı Rainer Brüderle de SPD ile federal düzeyde yeniden ortaklık etmenin mümkün olduğunu söyledi. Brüderle, Alman İkinci Televizyonu’na (ZDF) verdiği demecinde, demokratik partilerinin birbiriyle ortaklık etmelerinin her zaman mümkün olması gerektiğini belirtirken, \"Bu bağlamda FDP ile SPD arasında bir koalisyon da mümkün olmalı\" dedi.

Rainer Brüderle, \"Bizim programımız ile CDU/CSU’nun programı arasındaki ortak yönler daha ağır basmakta\" derken, SPD ile koalisyon oluşturan CDU/CSU’nun kendi programından uzaklaştığını da ileri sürdü.

STUTTGART

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!