FDP: KDV artışını engelleyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

FDP: KDV artışını engelleyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

FDP Meclis Grup Başkanı Wolfgang Gerhardt, Başbakan Angela Merkel’in politikasından memnun olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

HÜR Demokrat Parti (FDP), Almanya’da 2007 yılı itibariyle Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 16’dan yüzde 19’a yükseltilmesini engellemek için tüm imkanlarını kullanacağını ilan etti.

Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) oluşan büyük koalisyon hükümeti KDV artışına yeşil ışık yaktığı halde, FDP’nin, bu artışı Eyaletler Meclisi’nde engellemek için sonuna kadar mücadele edeceği açıklandı.

FDP Meclis Grup Başkanı Wolfgang Gerhardt, KDV artışının ekonomik alanda önemli ölçüde durgunluğa yol açacağını savunurken, \"FDP’de Berlin’den yönlendirme diye bir tutum yok. Ama KDV artışının engellenmesi için FDP’nin iktidara ortak olduğu eyaletlerin birlikte hareket etmelerini bekliyorum\" dedi.

FDP Baden-Württemberg Eyalet Teşkilatı Başkanı Brigitte Homburger ise KDV artışının hayata geçirilmesinin engellenmesi için FDP’nin ortaklık ettiği tüm eyaletler destek vermemesinin kafi gelmeyeceğine dikkat çekti. Brigitte Homburger, isim vermeden Sol Parti. Demokratik Sosyalizm Partisi’nin (PDS) desteği olmadan bunun mümkün olmayacağını söyledi.

Memnun değiliz

FDP Meclis Grup Başkanı Wolfgang Gerhardt, Başbakan Angela Merkel’in politikasından ve çalışmasından memnun olmadıklarını da dile getirdi. \"Die Welt\" gazetesine bir demeç veren Gerhardt, \"iş piyasasında hiçbir canlılık gözlenmiyor. Ekonomik durum da sallantıda. Bu durum gözönünde bulundurulduğunda Başbakan Merkel’in çalışmalarından memnun olmak mümkün değil\" dedi.

Gerhardt ayrıca Almanay’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’in Rus Gazprom şirketi ortaklı doğalgaz hattı şirketinde görev almasının doğru olmayacağını da yineledi.

FDP’li politikacı, \"Bu şirket Kremlin’in cokpitinde oturmakta. Schröder kendi kendisine Rusya’nın Beyaz Rusya’yı ucuz fiyata doğalgaz satarak ödüllendirmesinin, Ukrayna’yı ise pahalı satışla cezalandırmasının ne kadar doğru ve ahlaki olduğunu sormalı\" açıklamasında bulundu.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!