FC Köln'e Kupa Şoku

Güncelleme Tarihi:

FC Kölne Kupa Şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2007 16:05

Alman teknik direktör Christoph Daum'un takımı 1. FC Köln, Almanya Federasyon Kupası'nın birinci turunda Werder Bremen'in ikinci takımına 4-2 yenilerek elendi.

Haberin Devamı

Yaptığı flaş transferlerle bu sene Alman İkinci Lig'inde iddialı bir takım kuran FC Köln'ün, amatör rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen uzatmalarda 4-2'lik skorla elenmesi taraftarlarını daha lig başlamadan hayal kırıklığına uğrattı. Maça hızı başlayan FC Köln 12. dakikada Novakovic ve 23. dakikada Vukcevic'in golleri ile 2-0 öne geçti.

Zayıf rakibi karşısında erken bulduğu gollerle rehavete düşerek sahasına çekilen Daum'un takımı 38. dakikada Harnik'in golüne engel olamadı ve ilk yarı 2-1 Köln'ün üstünlüğü ile sona erdi. Bu golün moraliyle ikinci yarıya da hızlı giren Werder Bremen II takımı yine Harnik'in ayağından kazandığı golle maçta 2-2 lik beraberliği yakaladı. Daha sonra her iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince maç uzatmalara gitti.

Maçın 114. dakikasında Nickenig'in kendi ceza sahasında topu elle oynaması üzerine hakem penaltı noktasını gösterirken, Kölnlü defans oyuncusu da kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltıyı Bremen II takımı adına gole çeviren Löning takımını 3-2 öne geçirdi.

On kişi kalan FC Köln 119. dakikada Schmidt'in ayağından gelen gole de engel olamayınca maç maç 4-2 sona erdi ve Daum'un takımı Alman Federasyon Kupası'na daha ilk turda veda etti. Maçtan sonra konuşan Daum, 'Maç boyunca sadece hücumu düşündük, defans yapmayı tamamen unuttuk.

Bir de penaltı yaptırarak rakibimize turu kendi elimizle hediye ettik. Artık bu maçı unutup önümüze bakmak zorundayız' dedi.

Maçta doksan dakika yer alan oyuculardan Ümit defansta yaptığı hatalardan dolayı eleştiri alırken, Mondragon ise 4 gol yemesine rağmen takımın en iyilerinden biri olarak gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!